Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Francuska zabrinuta zbog situacije u Crnoj Gori: Politički akteri da dođu do dogovora

Konačno glasanje o posljednjim amandmanima na zakon o ovlašćenjima predsjednika države ide protiv mišljenja Venecijanske komisije, u nedostatku funkcionalnog Ustavnog suda

Francuska izražava zabrinutost zbog pogoršanja političke krize u Crnoj Gori koja, kako ističu, podriva funkcionisanje demokratskih institucija zemlje i doprinosi usporavanju njenih evropskih integracija.

Konačno glasanje o posljednjim amandmanima na zakon o ovlašćenjima predsjednika države ide protiv mišljenja Venecijanske komisije, u nedostatku funkcionalnog Ustavnog suda.

“Da bi napredovali ka članstvu u EU, što je i dalje želja velike većine građana Crne Gore, politički akteri moraju pokazati uzdržanost i uzdržati se od svake inicijative koja ugrožava vladavinu prava. Francuska stoga poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da se angažuju u dijalogu i traže kompromis oko imenovanja sudija u Ustavnom sudu i da izađu iz aktuelnog političkog ćorsokaka, kako bi nastavili putem neophodnih reformi i evropskom približavanju zemlje”, navodi se u saopštenju objavljeno na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Francuske. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve