Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Evo ko su potencijalni kandidati za ministre iz Evrope sad: Spajić izabrao sebi lojalne, a Milatovićevi kadrovi odstranjeni

Iz predloženog sastava Vlade iz redova Evrope sad jasno je uočljivo da je lider te partije i mandatar Milojko Spajić predložio za ministarke i ministre osobe koji su njemu bliski i lojalni, dok su recimo kadrovi drugog čovjeka parije i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića potpuno odstranjeni

Rok za formiranje nove 44. Vlade Crne Gore ulazi u završnu fazu, a rok za zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana izvršna vlast ističe 8. novembra. Pregovori Evrope sad, prosrpskih partija Za budućnost Crne Gore i Demokrata ušli su u završnu fazu, pa se već prešlo i na definisanje kadrovskih pitanja.

Portal AKTUELNO je od izvora pokreta Evropa sad dobio listu najizglednijih kandidata za buduće ministre iz te partije. Naš izvor naglašava da još nije konačno, jer je još nejasan stav partija koje predstavljaju Albanci, ali da je “velika vjerovatnoća” da će njihovi kandidati biti i ministri nakon što se izabere Vlada.

Evropa sad je za pozicije ministra predložila sljedeće kandidate:

Ministar vanjskih poslova – Filip Ivanović

Ministar finansija – Branko Krvavac

Ministarka evropskih poslova – Maida Gorčević

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija – Anđela Jakšić Stojanović

Ministar pravde – Andrej Milović

Ministarka rada i socijalnog staranja – Nina Delević

Ministar saobraćaja i pomorstva – Filip Radulović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine – Janko Odović

Ministar zdravlja – Vojislav Šimun

Ministar energetike i rudarstva – Vasilije Čarapić

Iz predloženog sastava Vlade iz redova Evrope sad jasno je uočljivo da je lider te partije i mandatar Milojko Spajić predložio za ministarke i ministre osobe koji su njemu bliski i lojalni, dok su recimo kadrovi drugog čovjeka parije i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića potpuno odstranjeni. Takođe, zanimljivo je da, kako govore nezvanične informacije, i za pozicije po dubini Spajić će birati osobe za koje nedvosmisleno zna da su njemu podobni, čime praktično samo potvrđuje da želi da što više eliminiše uticaj Milatovića.

Međutim, pošto je riječ o vrlo nestabilnoj političkoj partiji nije isključeno da narednih dana dođe do nekog novog obrta kada su u pitanju kadrovska rješenja.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zzzzzzzzz
16.10.2023-10:57 10:57

Ministri policije vojske obrazovanja—— popovi—— pes nema najvaznije resore—— podvalio ljalju da bude eksponiran hahaha opasan do kvon ja vi kazem

Lada
16.10.2023-11:46 11:46

Spajic i Milatovic-BOPČINSKI I DOPČINSKI ,čine sve po nalogu lažnog revizora.

Lada
16.10.2023-11:48 11:48

U jednoj novoj postavi Revizora bili bi idealni za ove likove, k'o rođeni.

Tito
16.10.2023-14:52 14:52

Koliko iskustva iza ovih experata, ova gorcevic je radila u knjizaru, a Andrej na selidbe u Americi. Carapic je radio u Splendid ,izdavao lezaljke,otac ga zaposlio dok je bio presjednik MO u DPS.