Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud

Samit u Tirani biće održan sjutra. Na pitanje Pobjede kakav će stav zauzeti kad je u pitanju Crna Gora imajući u vidu aktuelnu krizu u zemlji, zvaničnik EU kaže da je najvažnije imati funkcionalan ustavni sud

Samit EU – Zapadni Balkan biće prilika da od predsjednika Mila Đukanovića čujemo više o situaciji na Balkanu, rekao je na onlajn brifingu za medije evropski zvaničnik.

Samit u Tirani biće održan sjutra. Na pitanje Pobjede kakav će stav zauzeti kad je u pitanju Crna Gora imajući u vidu aktuelnu krizu u zemlji, zvaničnik EU kaže da je najvažnije imati funkcionalan ustavni sud.

“Samit ce biti prilika za razgovor sa predsjednikom Đukanovicem. Očekujemo da od Đukanovica čujemo više o situaciji u Crnoj Gori. U ovakvim situacijama, uvijek je važno imati funkcionalan Ustavni sud, jer on daje odluku o tome sta je prava interpetacija domaćih zakona donešenih od strane kvalifikovanih tijela”, rekao je on.

Da je izglasavanje sudija Ustavnog suda jedan od prioriteta Crne Gore, naglasili su brojni zvaničnici i diplomate.

To je nedavno konstatovao i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, rekavši da je pitanje Ustavnog suda urgentno.

Osim toga, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, naglasio je nedavno prilikom susreta sa Đukanovićem da EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi blokada institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.12.2022-16:38 16:38

Vas novac ne treba nista..vi pumpate stim..veci srbijanski nacionalizam..i kriminalizam..Sve ste vi zato krivi..i vase ponasanje prema CG..i crnogorcima..Mi ne zelimo srbijanske fasiste u drzavi CG!