Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: DPS i njihovi funkcioneri šire atmosferu tenzija

"Ekonomski kolaps, u koji nas je nestručnim i koruptivnim upravljanjem doveo aktuelni režim, najveća je prijetnja stabilnosti države''

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima uočava se jasna podrška ideji objedinjavanja opozicije koju zastupa velika narodna koalicija “Za budućnost Crne Gore”, poručuje potpredsjednica SNP-a Danijela Đurović.

“Ekonomski kolaps, u koji nas je nestručnim i koruptivnim upravljanjem doveo aktuelni režim, najveća je prijetnja stabilnosti države.

Odgovore na rješavanje nagomilanih problema ne mogu dati oni koji ih sistematski godinama i stvaraju, vrlo često radi ličnih i partijskih interesa. Građani su svjesni i spremni na promjene i u tom duhu slobodno i neopterećeno izražavaju svoj revolt i potrebu za otklonom od dosadašnje vlasti.

Nažalost, građani nam javljaju i da odlazeća DPS vlast i njihovi funkcioneri šire amosferu tenzija i pokušavaju da insceniraju sukobe među mirnim i dostojanstvenim Novljanima. U tom duhu je i nezakonito privođenje sveštenika i građana koji u mirnom litijskom hodu izražavaju svoje nezadovoljstvo protiv apsurdnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Ovom prilikom ih upozoravamo da upravo oni, odlazeća DPS garnitura, snosi svu odgovornost u slučaju bilo kakvih nemilih događaja. Podjele, tenzije i zastrašivanje su postulati na kojima je DPS režim vladao godinama, ali tome 30. avgusta dolazi kraj”, navodi ona i dodaje:

“Ubijeđena sam da kontinuirano kršenje ljudskih prava pod izgovorom zaštite od epidemije nije ništa drugo nego namjera radikalizacije krize i uvod u ekscesne situacije kojom bi se ugrozili životi i bezbjednost građana, a sve sa ciljem uvođenja vanrednog stanja i odlaganja predstojećih izbora na kojima je izvjesna pobjeda demokratske opozicije. Pozivam sve građane Herceg Novog i cijele Crne Gore da ne nasijedaju na provokacije, a pripadnike policije da shvate i prelome da smo mi njihov narod i da je došlo vrijeme da nam se svi pridruže.

Mi nastavljamo političku borbu mirno i dostojanstveno, kao i do sada, a naše građane pozivam da se olovkom izbore se za svoju slobodu i bolju budućnost za svoju djecu. Garant stabilnosti Crne Gore i ekonomskog napretka je naša velika narodna koalicija Za budućnost Crne Gore”, navodi Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve