Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Želimo da evropski kvalitet života bude dostupan svakom građaninu

,,Važno je da imamo energije i snage da dalje idemo ka tom cilju''

Želimo da se evropski kvalitet života nastani u Crnoj Gori, da on bude dostupan svakom građaninu. Važno je da imamo energije i snage da dalje idemo ka tom cilju. I koliko god mi željeli da na tom putu imamo oštriju konkurenciju – mi je ne vidimo. Danas viziji razvoja DPS-a i njenih koalicionih partnera politička opozicija konkuriše idejom povratka Crne Gore u prošlost. Zbog toga mislim da svako razuman i odgovoran ne bi smio imati dilemu kada se nađe na svom biračkom mjestu 30. avgusta, rekao je danas u Kotoru predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

 

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je rekao da je Kotor jedan vrlo poseban, i specifičan kulturni kapital Crne Gore.

“Iz Boke Kotorske se uvijek moglo najlakše očitati to crnogorsko iskustvo i ta crnogorska građanska i multikulturalna tradicija, ali se upravo iz Boke Kotorske jednako tako može prepoznati šta su to potrebe savremene Crne Gore: da sebe ne samo kulturno, već svekoliko predstavi izbirljivoj međunarodnoj javnosti čiji sastavni dio želimo da budemo”, rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a je govorio i o značaju snaženja institucija, koji su čuvari i garanti građanskog identiteta naše države.

“Jasno je da su nam potrebne nove vrijednosti i da te nove vrijednosti zapravo moraju predstavljati sublimat onoga što su naša ekonomska i kulturna ostvarenja. Utoliko prije će nam trebati dodatno upregnuće, svih naših institucija i svih naših građana. Ne može se očuvati građanski identitet i ne može se obezbijediti konkurentnost i prestižnost na evropskoj sceni ukoliko bolje ne pregnu naše državne i društvene institucije. Ukoliko jasnije ne prepoznaju izazove i ne doprinesu da prepoznavanjem naših specifičnosti i naših potencijala, i njihovim pametnim korišćenjem, ne stvorimo te nove vrijednosti kojima ćemo ne samo predstaviti Crnu Goru, nego obogatiti zajednicu čiji sastavni dio želimo da budemo”, rekao je predsjednik DPS -a.

Đukanović je poručio da je vrijeme da se prestane sa praksom “zamajavanja sa inferiornim temama” koje nameću politički konkurenti Demokratske partije socijalista.

“Zato je naša politička ponuda superiorna: mi smo svjesni i ko smo i koliko su duboki i vrijedni naši korijeni; mi smo svjesni šta želimo da uradimo u budućnosti, i zato mislim da je ukupno ta tradicija koju baštini ova generacija Kotorana dragocjena, za ono što je ukupno društveno pregnuće Crne Gore za budućnost”, rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a je iskazao posebno zadovoljstvo rezultatima lokalne samouprave koja je, kako je rekao, za kratko vrijeme od preuzimanja vlasti vratila Kotoru stari sjaj, izvršila brojne infrastrukturne nadgradnje i rekonstrukcije i preduzela konkretne korake na unapređenju poslovnog ambijenta i privlačenja renomiranih investitora, dodatno jačajući već svjetski renomiranu turističku ponudu.

U tom kontekstu je istakao da je Kotor još jedan primjer neodgovornog postupanja opozicije na odgovornim funkcijama, koja nakon privremenog avanturizma u vršenju vlasti u lokalnoj upravi, biva kažnjena voljom birača i novoj vlasti, koju najčešće kao u ovom slučaju čini DPS, ostavlja nagomilane probleme, a nekada i nepovratnu štetu izazvanu devastacijom ili tjeranjem investitora.

“Možemo samo zamisliti koliko bi unazadili Crnu Goru da dobiju priliku da vode izvršnu vlast”, kazao je Đukanović.

Dodao je da bi zbog svega navedenog, izbor crnogorskih građana na predstojećim parlamentarnim izborima trebalo da bude jasan.

“Da podrže upravo onu partiju koja je do sada odgovorno vodila i unutrašnju i vanjsku politiku, sa jasnom vizijom daljeg razvoja Crme Gore na dobrobit svih njenih građana čiji kvalitet života se kontinuirano unapređuje, i što je najvažnije – odlučnošću i iskustvom da tu viziju odgovorno sprovede”, zaključio je Đukanović.

Predsjednik DPS-a imao je niz aktivnosti u Kotoru u kojima su učestvovali i koordinator Predsjedništva DPS-a Branko Čavor, predsjednica OO DPS Kotor Tanja Stanovčić, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, kandidat za poslanika i ministar sporta Nikola Janović, kao i kandidati za odbornike na lokalnim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve