Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Nemamo potrebe da obećavamo, mi govorimo djelima

Dukaj je podsjetio na ''nesporne činjenice'', i na ono “najvidljivije” što je partija kojoj pripada uradila za građane Tuzi u protekle četiri godine

Žitelji Tuzi 5.Marta, drugi put biraju rukovodstvo samostalne opštine, ravnopravne svim ostalim opštinama u Crnoj Gori. Davno je rečeno da se nikada ne obecava više nego u lovu, udvaranju i izbornim kampanjama… „Albanski forum“ ne obećava, jer za to mi nemamo ni potrebe ni razloga, saopštio je član presjedništva Albanskog foruma i politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj. 

Dukaj je podsjetio na “nesporne činjenice”, i na ono “najvidljivije” što je partija kojoj pripada uradila za građane Tuzi u protekle četiri godine.

Finansije – Budžet je više nego upetostručen – povećan je za 512 odsto,  razvoj i zapošljavanje – Otvorene su fabrike i nova radna mjesta, infrastruktura –  U svakom dijelu Malesije smo gradili i obnavljali puteve, vodovode,poligone, partkove, poljoprivreda –  podrđali poljoprivredika kao nikad do sad, organizovali sajam poljoprivrede,  sport – FK Decic od ispada u trecu ligu, doveli do vrata evrope, gradimo novi stadion sa FSCG, osnovali KF Decic za muskarce i zene, podrzali sportiste i klubove, kultura –  po prvi put organizovali sajam knjiga, zimski bazar, izložbe kulturnih dobara Malesije, obrazovanje – od prvih opstina obezbijedili smo besplante knjige za sve osnovce, pomogli u rekonstrukciju skola, dvorista. Podržavali smo izdašno i studente, kulturne stravaoce, nevladine organizacije, ranjive grupe, žene u biznisu, kulturno-umjetnička društva”, naveo je Dukaj.

Kako je dodao, nesporna činjenica je da su Tuzi u protekle četiri godine doživjele razvoj kao nikada prije.

“To je bilo moguće jer su Tuzi vodili ljudi koji imaju viziju, oni koji su je oduvijek imali, oni koji su se trideset godina borili za samostalnu opštinu argumentujući to stavom da opština Tuzi može biti ekonomski održiva. To smo u protekle četiri godine dokazali i na djelu.Ali nije samo razvoj obilježje naše politike i ono što predstavlja strateški iskorak. Ništa manje važno je da smo suštinski promijenili način upravljanja i stil rukovođenja. Opština Tuzi je u protekle četiri godine prevazišla sopstvene okvire, te je i od mnogih sa strane doživljena kao model dobrog, odgovornog i uspješnog rukovođenja. A mi smo kao servis građana davali sve od sebe da ono što jesu realni izazovi i problemi sa kojima se građani suočavaju rješavamo”, ocijenio je Dukaj.

Zbog svega navedenog ističe, „Albanski forum“ nastupa pod sloganom „Jedinstvo i razvoj“.

“U te dvije riječi sadržana je esencija naše politike: Jedinstvo znači okupljanje oko nespornih prioriteta za obezbjeđivanje boljeg života građana Malesije. Razvoj znači nastavak naše ključne politike, dokazane u protekle četiri godine na svakom polju”, dodaje Dukaj.

Nastavak takve politike,ocjenjuje, mogu da obezbijede samo oni koji su se već dokazali, oni koji su profesionalci, obrazovani, mladi, hrabri, ambiciozni i čisti. I prije svega toga odgovorni. Zato je politika Albanskog foruma politika Malesije kakvu želimo – napredne, bogate, dinamične i uspješne Malesije kakva ona treba da bude.

Zato je lista Albanskog forum, poručuje, spisak ličnosti koje mogu sve to da obezbijede.

On je kazao da se Albanska altrernativa u kampanji nije bavila političkim protivnicima, jer za tim nema potrebe i poručio “Svi se mi u Tuzima dobro znamo”.

Ali, pošto se drugi, dodaje, u nedostatku vizija, ideja razvoja i prije svega rezultata, bave nama, koristim priliku da našim pomenutim uspjesima i rezultatima suprotstavim sljedeće činjenice o našim političkim protivnicima.

“Napada nas Lista, na čijem je čelu političar u pokusaju, pred penzijom, koji navodno iz političkih razloga nije imao posao, pa je emigrirao u SAD, ali se vratio, valjda zato što ni tamo nije mogao „iz političkih razloga“ ni tamo da radi. Napada nas lista stranaka čije je glavno obilježje godinama bila tvrdnja da samostalna opština Tuzi ne može biti ekonomski održiva. Ista lista, na kojoj je poslanik na desetoj, a predsjednik opštinskog odbora na trinaestoj poziciji. Lista koja je sporazumom „dala” dvije godine predsjednika partiji koju je napustila većina osnivača”, kazao je Dukaj.

U tu listu, objašnjava, postoji stranka koja žestoko kritikuje dosadašnju vlast, iako su sami proveli četiri godine hvaleći na sva usta tu istu vlast čiji su bili dio i to samo zahvaljujući politički odgovornom stavu vodećeg subjekta te vlasti, jer mu za prostu većinu nijesu bili potrebni.

“Ove cinjenice najvise o njima govore… A imamo i nebitnog marginalnog rezervnog igrača nekadašnje vlasti, koji je na granici cenzusa, ali je tu da unosi zabunu… Moglo bi se ovako još nabrajati, ali za tim nema potrebe, i ovo je dovoljno kao ilustracija nedosljednosti njihove politike, koja je na sceni u dijelu ove izborne kampanje”, rekao je Dukaj.

Sa druge strane ovog meteža koji karakteriše dio političke scene, nalazi se Albanski forum koji se koncentriše na razvoj, stabilnost, odgovornost i pristojnost.

“Dugo smo težili samostalnoj opštini, decenije su prošle dok nijesmo uspjeli da budemo što se kaže „svoji na svome“. U protekle četiri godine velikim trudom smo Opštinu utemeljili finansijski i učvrstili politički. Duboko sam uvjeren da su građani Malesije dovoljno i zreli i svjesni da politički avanturizam nema šanse”, zaključio je Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve