Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Dritanova ”zelena dopisnica Informera” i bajka o kratkoj pameti na dugoj ulcinjskoj plaži

Niz ozbiljnih pitanja je ovom prilikom zanemareno, a kandidatkinja za dopisnicu Informera postupila je u maniru novih desničarskih evropskih trendova - demagoški, nediplomatski, nevaspitano i diletantski - ukratko kao da je dugogodišnji funkcioner Jabazove URA-e. Ako je ovo bio pokušaj EU da zataška ili prebaci odgovornost za svoje brljotine, onda je prilično tanak.

Evropski parlament (EP) definitivno nije više što je nekad bio, a Crna Gora je bez sumnje ostavljena na milost i nemilost desetorazrednih političko-diplomatskih diletanata neupućenih u osnove globalnog tržišta i politike.

Nakon što su pojedini ambasadori zapadnih zemalja u Podgorici,  pod uticajem ”savjetnika” iz opskurnog paramedijskog i NVO sektora, dali neizmjeran doprinos da država upadne u pakao rusko-srpskog obavještajno-političkog podzemlja, i poslanici EP počeli su da etiketiraju po ugledu na beogradske tabloide bliske srpskoj BIA-i i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Neizmjeran doprinos ”šešiljizaciji” ili ”dritanizaciji” javnog prostora kako u Crnoj Gori tako i u Evropi juče je dala poslanica Evropskog parlamenta iz redova ”Zelenih” Viola fon Kramon, politička saradnica, a kako se spekuliše i prijateljica, poštenog kvazi-Albanca, progonitelja medija i NVO-sektora Dritana Abazovića, poznatijeg pod alter-egom Jabaz Kratkopendreković.

Jabazovu dosadašnju političku karijeru osim ponavljanja mantri o ”korumpiranom DPS-u”, obilježio je ispad u Evropskom parlamentu o kineskom kreditu i žalopojka kako bi Evropa trebala da pomogne Crnoj Gori. Tom, sad već famoznom, izjavom Jabaz je doprinio da vrijednost crnogorskih obveznica na sekundarnom globalnom tržištu padne za 1,5 odsto, ugrozio je odnose Crne Gore sa zemljom koja ima najbrže rastuću ekonomiju i propisno se obrukao.

Ali Jabaz, progonitelj medija i NVO sektora umjesto da se pokrio ušima i potrudio se da javnost zaboravi na ovaj ispad diletantizma i diplomatske sramote, po svemu sudeći, angažovao je svoju političku saradnicu iz stranke koja je URIN partner da pokuša da mu digne rejting koji je odavno dospio u politički kanalizacioni odvod.

Tako je Dritanova prijateljica Viola na Twitteru ocenila da „nije mudra odluka“ EU da ne pomogne Podgorici u otplati kineskog kredita, a usput je produkovala izjavu koja može da se okarateriše kao diplomatski skandal.

„Nisam sigurna da je to strateški pametna odluka. Korumpirani lideri kao što je predsjednik Crne Gore godinama su eksploatisali zemlju. Sada nova vlada treba da počisti i finansijsko nasleđe“, navela je Fon Kramon na Tviteru.

Da li joj je JAbaz pisao tvit, ili je sama uspjela da sklepa ovako ”briljantnu” konstrukciju?

Očigledno je da je ova izjava napisana pod jakim uticajem Violinog prijatelja Abazovića, a u prilog tome idu i ranije izjave potpredsjednika diletantske Vlade, koji ni u jednom političkom govoru nije propustio da na neki način poveže bivšu vlast sa koruptivnim radnjama.

Dritanova Viola se u ovom slučaju ponijela kao da je dopisnica Informera, Kurira ili nekog sličnog beogradskog tabloida u vlasništvu predsjednika Srbije Vučića. Prilikom konstruisanja ove izjave Violi nije palo na pamet da postavi pitanja – nužnosti izgradnje autoputa za razvoj države, takođe je izvjesno da Viola ne zna  ko je dao kakvu ponudu na tenderu za izgradnju autoputa, nije se zapitala da li je Evropa ponudila bolje uslove, manju kamatnu stopu, veći grace period za otplatu kredita, bolje cijene za izvođenje radova…

Viola preuzela Jabazovu terminologiju

Niz ozbiljnih pitanja je ovom prilikom zanemaren, a kandidatkinja za dopisnicu Informera postupila je u maniru novih desničarskih evropskih trendova – demagoški, nediplomatski, nevaspitano i diletantski – ukratko kao da je dugogodišnji funkcioner Jabazove URA-e. Ako je ovo bio pokušaj EU da zataška ili prebaci odgovornost za svoje brljotine, onda je prilično tanak.

Iz URIN-og političkog kanalizacionog odvoda demoagogije juče se javio izvjesni Konatar, poznat po licemerju i trostrukim aršinima i zahvalio se evropskim prijateljima “u razobličavanju pogubne politike DPS i njihovog predsjednika”.

Simptomatično je što je Konatar u ovom somnambulnom tviter-ispadu priznao prijateljske veze Viole i URA-e, koja uostalom pripada partiji blisko povezanoj sa URIN-arnom strankom.

Međutim, Viola se u ovom slučaju ponijela ne samo kao da je politički bliska sa Jabazom Kratkopendrekovićem, već kao da njihovo prijateljstvo doseže u mnogo dublje segmente privatnog života.

Ulcinj, oslić, Velika plaža, korumpirani diktator…mmmm…

Nakon ovakve skandalozne izjave (nažalost) poslanice EP, ne bi bilo teško zamisliti kako su negdje, hipotetički, u bliskoj prošlosti Viola i Dritan u prijatnoj atmosferi jednog ulcinjskog restorana uz obimne porcije svježeg oslića, razgovarali o ”omraženom diktatoru” i koruptivnim radnjama bivše ”zločinačke” vlasti.

Takođe ne bi bilo teško zamisliti Violu i Dritana da dok u romantičnoj atmosferi okupanoj nježnim zracima zalazećeg sunca šetaju Velikom ulcinjskom plažom, a Jabaz joj šapuće na uvo – ”Korumpirani lideri kao što je predsjednik Crne Gore godinama su eksploatisali zemlju”… Viola se topi od romantike i zapisuje ove riječi na parčetu rozog parira u čijem je gornjem lijevom ćošku utisnuto srce sa inicijalima ”D+V”.

I dok tako u stilu jednog medijskog tajkuna i obnaženog popa, šetaju ka zalasku sunca, Violi sigurno nije palo na pamet da pita Dritana o progonu nezavisnih medija i etiketiranju NVO zbog kojeg je reagovala čak i jedna evropska partija… Mada za tu bajku bi trebalo mnogo više fantazije, jer ipak su za evropske političke demagoge i diletante ljepše one bajke inspirisane fantazijama kakve se mogu pročitati u propagandnim ispostavama BIA-e Informerima i Kuririma i pojedinim podgoričkim pro-ruskim tabloidima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jok mori
15.04.2021-10:25 10:25

ako je istina da sa ovom imaš neku aferu, onda si porušio sav status sex simbola koji imaš u CG…. :(( da je boli koliko je ružna, odavno bi joj na pokajanje bili :))

Tivat
15.04.2021-15:03 15:03
Reply to  Jok mori

dritko, sex simbol ??? O majketimile… :D

Natoz
15.04.2021-12:44 12:44

Čime li, i kako ovi ljudi pune glave tih (doduše malobrojnih) evropskih poslanika-ca? U ovom slučaju je očigledno punjen neki drugi dio tijela… Čudnije je kako je Doris Pak mogla da izjavi kako bi “Crna Gora trebala da izgubi dio obale zbog duga prema Kini”!? Misli li se možda na luku Bar usled neservisiranja duga? Prvo zašto ne bi vraćali kredit (koji je u tom trenutku bio daleko povoljniji od svakog evropskog i američkog)? Jednostavno tražiti od Kineza restrukturiranje kredita zbog pandemije, i oni će morati pristati, u njihovom je interesu. Medjutim, najvjerovatniji cilj ove URIN-e ujdurme je vjerovatno protivusluga… Pročitaj više »

Ljufil
15.04.2021-13:08 13:08

jel ovo muško ili žensko?? meni djeluje kao ostarelji FEMBOY!

Tivat
15.04.2021-15:04 15:04
Reply to  Ljufil

Ovo-treće.

Tivat
15.04.2021-15:02 15:02

Ne treba obraćati pažnju na neke opskurne zastupnike u eu parlamentu. Ima tamo i puno gorih od ove. Tamo su važne 2 grupacije koje su najbrojnije. Ovakvi su samo folklor.
Mene muči je li Dritan, pored sevg konvertitstva, bio još i žigolo ?

Tivat
15.04.2021-15:13 15:13

Dobro, jel može meni neko reći: je li ovaj stavrno ovo napisao Štajnmajeru ?
Ako je, onda je to BEZPRIMJERNO ponašanje nekog člana vlade , neviđeno u bilo kojoj zemlji na svijetu. Ja ne mogu vjerovati !!!
I ne samo to : Za to mora biti suđen jer je OMALOVAŽIO INSTITUCIJU PREDSJEDNIKA DRŽAVE kod posjete INSTITUCIJI DRUGE DRŽAVE.
Nebitno koje ime je u pitanju.
PREDSJEDNIK JE INSTITUCIJA U DRŽAVI !
On je ,oprostite, ali pljunuo na državu !
Jel ima kakvih rekacija od strane intelektualaca, normalnih članova parlamenta ?

ja
15.04.2021-15:36 15:36

Sudeći po fotografiji teško da bi i profesionalni žigolo mogao da bude od koristi akamoli Abazović, koji je na svako novogodišnje putovanje sa svojom tadašnjom djevojkom, a sadašnjom “savjetnicom”, vodio po nekoliko svojih muških prijatelja.

Sara
15.04.2021-18:28 18:28

Kakva je ovo Bitanga lazljiva ..Pitam ga ,kako moze biti sa zlocincima..cetnicima..pucistima u satavu vlade..koji su njegov narod ubijali???

Perica Jobanović
15.04.2021-21:14 21:14

Ništa me od bitange ne može iznenaditi.
Dao je sebi puno više značaja nego što mu pripada,a cijelog života će biti prepoznat kao bitanga i izdajnik Crne Gore.

gagi
16.04.2021-07:00 07:00

Ah kako bi ova “nevjesta”bila dobra za STRASILO u kukuruz,sve vrane i cavke bi polecele glavom bez obzira.