Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Prijestonice: Skupština usvojila Rezoluciju o podršci i zaštiti FCJK koju je predložila Demokratska partija socijalista

Navode da kontinuirani institucionalni napadi na FCJK od strane Vlade Crne Gore i njihove propagandne mašinerije, kako su naglasili iz odbora, nijesu samo usmjereni za diskreditovanje i diskvalifikovanje nastavnog osoblja ove visokoškolske ustanove već, kako kažu, prije svega, imaju za cilj ''ućutkati glas razuma i glas otpora pomahnitaloj aždaji koja udara na sve crnogorsko''

Sjednica Skupštine Prijestonice usvojila je Rezoluciju o podršci i zaštiti FCJK na inicijativu koju je podnio odbornički klub Demokratske partije socijalista, saopšteno je iz cetinjskog odbora te partije.

Cijeneći delikatnost i značaj trenutka, po njihovim riječima, namjera je bila da se “ovaj dom što prije oglasi i pokaže zaštitnički odnos prema ovoj važnoj instituciji”.

“Upravo zbog navedenog izražavamo žaljenje što Skupština Prijestonice nije na pravi način razumjela ovu inicijativu i promptno sazvala śednicu. Doduše i to je poruka kojom se očitava raspoloženje prema ovako bitnim, usudili bi se reći – suštinskim temama. Ipak, vjerujemo da će ova kao i prethodna Rezolucija (osuda agresije Rusije na Ukrajinu), čiji je inicijator bila takođe DPS, biti na ponos ovom domu da je u mjeri mogućeg, u zahtjevnim vremenima, djelovao na pravi način”, naveli su iz DPS Prijestonice.

Navode da kontinuirani institucionalni napadi na FCJK od strane Vlade Crne Gore i njihove propagandne mašinerije, kako su naglasili iz odbora, nijesu samo usmjereni za diskreditovanje i diskvalifikovanje nastavnog osoblja ove visokoškolske ustanove već, kako kažu, prije svega, imaju za cilj “ućutkati glas razuma i glas otpora pomahnitaloj aždaji koja udara na sve crnogorsko”.

“FCJK je jedina institucija u Crnoj Gori koja se na temeljan, stručan i posvećen način bavi izučavanjem i afirmacijom crnogorskog jezika i književnosti, bastionom našeg nacionalnog identiteta.
Tajming za ove i ovakve udare određuju glavni štabovi velikosrpskog projekta SANU i Crkva Srbije i dostavljaju se kao radni nalozi odlazećoj vladi koja ih bespogovorno izvršava. Sada je na red došao i popis koji se namjerava silu na sramotu sprovesti kako bi se osigurao već pripremljeni rezultat. Tim i takvim naumima na putu stoji i nepokolebljivi FCJK”, dodaju iz DPS.

Zbog svega navedenog obaveza je, kako ističu, svih slobodnomislećih građana Cetinja, a i Crne Gore, “stati u zaštitu FCJK i biti im bezrezervna podrška”.

“Predmetna Rezolucija je jedan od načina da to dokažemo i djelom”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.10.2023-17:38 17:38

Bravo..!…to ste trebali vec davno uciniti a teroriste iz DF..zatvoriti..nazalost bili ste predobri..zato narod ispasta vasoj demokratiji i dobroti..Nije ni sad kasno..Otpor!!!!!!!!!