Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Podgorica: Stvorili smo uslove da CPC dobije hram

Odbornici DPS-a u Skupštini Glavnog grada, skupa sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a "Nova Varoš" Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi

Odbornici DPS-a u Skupštini Glavnog grada, skupa sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a “Nova Varoš” Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, čime su DPS i Uprava Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, ispunili obećanje dato vjernicima CPC, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-a Podgorica.

– Ovim postupkom stvorili smo uslove da CPC dobije novi hram, i da tako jedna po svemu ugrožena vjerska zajednica ostvari pravo na slobodu vjere, u sopstvenoj zemlji, odnosno u glavnom gradu Crne Gore.

Ovaj potez smatramo svrsishodnijim i znakovitijim naročito u ovo vrijeme kad se s najviših državnih adresa permanentno radi na ukidanju crnogorskog nacionalnog identiteta, i kad Srpska pravoslavna crkva, uz pomoć kadra koje je instalirala na ključne pozicije u Vladi Crne Gore, grabi da poništi sve vrijednosti multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

Stoga ćemo s pažnjom posmatrati kako će se prema ovoj odluci ponijeti pojedini članovi Vlade, koji sebe smatraju zaštitnicima crnogorske multietničnosti i multikonfesionalnosti.

DPS će i u periodu koji je pred nama nastaviti da bude zaštitnik svih vrijednosti savremenog crnogorskog društva, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve