Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Novim neistinama Mitrović nastavlja da manipuliše u maniru partije čiji je član

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Marko Mitrović je posljednja osoba koja ima moralno pravo da govori o stanju u nikšićkoj bolnici, koju je sa direktorske pozicije na koju je uhljebljen po partijskoj knjižici, u toku predizborne kampanje zloupotrebljavao i to u vrijeme alarmantno teške epidemijske situacije, navode u Demokratskoj partiji socijalista

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Marko Mitrović je posljednja osoba koja ima moralno pravo da govori o stanju u nikšićkoj bolnici, koju je sa direktorske pozicije na koju je uhljebljen po partijskoj knjižici, u toku predizborne kampanje zloupotrebljavao i to u vrijeme alarmantno teške epidemijske situacije, navode u Demokratskoj partiji socijalista.

“U vrijeme kada je rastao broj oboljelih, smrtnih slučajeva i u sveopštem haotičnom stanju, on se bavio smjenama, partijskim zapošljavanjima i sramnim revanšizmom”, ističe OO DPS-a.

Nijesu, kažu, zaboravili ni njegove protivzakonite aktivnosti koje su se odigrale u nikšićkoj bolnici povodom navodnog napada na aktivistu DF.

“Isto kao što ni doktor Mitrović ne zaboravlja da je već uhvaćen u laži kada je u medijskim nastupima neposredno nakon imenovanja za direktora govorio o stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi”, navodi DPS.

I tada, dodaju, u decembru prošle godine je govorio identično kao i sada, da je zatekao loše stanje u Opštoj bolnici Nikšić.

“A mi ćemo ga i sada, kao i što smo i tada, demantovati za sve što je neistinito rekao”, poručuje DPS.

U posljednjih deset godina napravljen je, ističu u ovoj partiji, izuzetan napredak u tehničko–tehnološkom i kadrovskom pogledu Opšte bolnice u Nikšiću.

“Preko 90 odsto svih smještajnih kapaciteta ustanove je renovirano i dovedeno do apartmanskog, a nabavljeno je i preko 3,5 miliona najsavremenije opreme, što nikšićku bolnicu svrstava u najopremljenije zdravstvene ustanove poslije KCCG u Crnoj Gori”, navodi DPS.

Uporedo sa tim, ističu, školovan je i kadar – visokostručni i srednje medicinski.

“Podsjećanja radi, 2008. godine u bolnici je bilo zaposleno 30 ljekara, a prije Mitrovićevog imenovanja zaposleno 77 ljekara. Ovo znači da je raspisano 47 specijalizacija, a od 2006. – 2016. godine 31 specijalizacija. Podsjećanja radi, 2013. godine su doktor Mitrović i njegov brat, takođe, dobili specijalizaciju”, saopštio je DPS.

Laž je, ističu, i tvrdnja da je nikšićkoj bolnici nedostajalo kadra.

“Naprotiv, u onom teškom trenutku i jeku epidemije koronavirusa imala je više ljekara nego što je to predviđeno važećim aktom o sistematizaciji. Na Internom odeljenju angažovano je 10 specijalista internih bolesti i tri ljekara na specijalizaciji. Bolnica je imala dva infektologa, na anesteziji radilo sedam doktora…Svaki građanin Nikšića zna da direktor Mitrović iznosi grube i brutalne neistine i svima je jasno da se ovim pokušajima manipuliše onako kako je to svojstveno partiji kojoj pripada”, zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bilja
29.05.2021-12:34 12:34

Ovog politickog uhljeba ne zna se da li je mucnije gledat ili slusat?! Uzas i zastidje!