Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Kovačevićeva promocija negatora Crne Gore

Riječ je o čovjeku koji kao državljanin druge države, kako navode,  u kontinuitetu vrijeđa ''ugled i dostojanstvo Crnogoraca, i slavi nasilni nestanak Crne Gore iz 1918. godine''

Marko Kovačević, sa pozicije predsjednika Opštine Nikšić zloupotrebljava javne ustanove i u njima organizuje programe koji propagiraju nacionalizam, šovinizam i u službi su stvaranja “srpskog sveta”. Upravo jedna od takvih manifestacija je i veče Matije Bećkovića u JU “Zahumlje”, gdje se negatoru crnogorske nacije i Crne Gore kao države, daje prostor i prilika da promoviše svoj šovinizam i remeti međunacionalni sklad, saopšteno je iz Opštinskog Odbora DPS Nikšić.

Riječ je o čovjeku koji kao državljanin druge države, kako navode,  u kontinuitetu vrijeđa “ugled i dostojanstvo Crnogoraca, i slavi nasilni nestanak Crne Gore iz 1918. godine”.

“”Crnogorska nacija je rođena poslije mene i umrijeće prije mene”, “Crnogorski jezik jedini strani jezik koji se ne predaje na srpskom jeziku”, samo su neke od skandaloznih izjava i skaradnih stavova Matije Bećkovića“, istaknuto je u saopštenju.

Prema njihovim riječima, promovisati njegovo stvaralaštvo u gradu pod Trebjesom je još “jedna provokacija Marka Kovačevića”.

“Kojom želi omalovažiti Nikšić i predstaviti ga sljedbenikom srpskog nacionalizma, a ne onim što je oduvijek bio – primjer antifašističkog slobodarstva i slobode građanske misli bez ugrožavanja drugih nacija i izazivanja podjela”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JajeKokino
25.01.2022-13:39 13:39

Kad je Cetnik volijo Crnu Goru CETNIK je samo palijo rusijo i unistavao CG to zna cijo svijet Cetnistvo mora da se unisti ka u TITOVO VRIJEME!

RIR
25.01.2022-14:09 14:09

ŠUBARA ,
SMEĆE ČETNIČKO !