Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Mojkovac: Mojkovčani ne podržavaju aktivnosti sveštenika SPC i političkih grupacija

Povodom nekih aktivnosti koje preduzimaju određene političke grupacije i sveštenici SPC, a koje nijesu zaobišle ni Mojkovac, želimo da saopštimo da građani Mojkovca, većinskog Mojkovca, apsolutno ne podržavaju, odnosno osuđuju ove i ovakve aktivnosti, saopštili su iz OO DPS Mojkovac

Povodom nekih aktivnosti koje preduzimaju određene političke grupacije i sveštenici SPC, a koje nijesu zaobišle ni Mojkovac, želimo da saopštimo da građani Mojkovca, većinskog Mojkovca, apsolutno ne podržavaju, odnosno osuđuju ove i ovakve aktivnosti, saopštili su iz OO DPS Mojkovac.

Foto: DPS

“Smatramo da se ovakvim činjenjem direktno podriva suverenitet Crne Gore, njena nezavisnost i njen ukupni identitet. Razumije se, nikome ne sporimo pravo da iznosi svoje stavove, ali to se mora činiti na primjeren način, ne ugrožavajući svakodnevne aktivnosti, intime i slobode svojih sugrađana. Crna Gora je multietnička država i svi mi, šta god da preduzimamo, moramo, prije svega, imati u vidu ovu činjenicu”, navode oni.

Takođe, kako dodaju, u ovim danima kad se obilježava godišnjica od slavne Mojkovačke bitke, smatraju da moraju uticati na sve sugrađane da se manu ćorava posla, da se okrenu svojoj Državi, svojoj Crnoj Gori i da ne pokušavaju raspaliti vatru mržnje tamo gdje joj nema mjesta.

“Sjećanje na veliku žrtvu junaka Mojkovačke bitke dodatno nas obavezuje da ovih dana pokažemo poseban sinzibilitet. Naravno, i da se sjetimo kako smo poslije velike pobjede ostali bez svoje Države. To se nikad više neće i ne može ponoviti! Ne može se ponoviti jer naša budnost ne ostavlja mjesta zlonamjernim i podlim gubitničkim manipulacijama. Ne može se pononoviti jer smo, kao zreli ljudi i patriote, svjesni važnosti pravovremene reakcije. Sigurni smo da nas gubitničke niskosti neće natjerati da odgovorimo ni na približno sličan način.  Mi imamo jasan cilj, pravedan i dobromisleći. Ovakvi ciljevi i istina su, kako god se nekad činilo, neumoljivi”, poručuju iz DPS-a.

Kako ističu, posebno žele da podrže aktivnosti državnih organa koji odlučno, na visoko profesionalan, ali i mudar način čine sve da se ne dozvoli bilo kakvo ugrožavanje stabilnosti Crne Gore i bezbjednosti njenih građana.

“U više navrata posljednjih mjeseci sa najviših državnih adresa objašnjeno je da nedavno usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti donosi jednu novu dimenziju u pravno uređenje naše zemlje. Sve ostalo su besprizorne manipulacije onih kojima ništa nije sveto, koji se, zapravo, utrkuju ko će biti najjači u opoziciji”, napominju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve