Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Vladimir Jokić ozvaničio fašizam u našem gradu

Vladimire Jokiću, kotorska trojko, ni crna, ni crvena, bezbojna trojko koja ovim činom ozvaničavaš fašizam u Kotoru, dosta je!

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor reagovao je zbog prikazivanja filma Heroji Halijarda u Kulturnom centu Nikola Đurković i direktno se obratili predsjedniku te opštine Vladimiru Jokiću.

“Vladimire Jokiću, kotorska trojko, ni crna, ni crvena, bezbojna trojko koja ovim činom ozvaničavaš fašizam u Kotoru, dosta je! Kap je prelila čašu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS- Kotor. Jeste li se vi to uhvatili u koštac sa Nikolom Đurkovićem, da mu 80 godina od smrti “proslavljate” igrajući kolo sa bizarnim umjetnicima – revizionistima i rehabilitatorima četničkog pokreta i slike mu i neprilike Draže Mihailovića, dajući im prostor u Kulturnom centru koji nosi slavno i nepokorno ime Đurkovićevo? U Kotoru, đe je Nikola školu završio, odakle je u svijet krenuo, odlučili ste da kopate po ranama i tragedijama. Stidite li se, Vladimire Jokiću, perjanico Demokrata, koji antifašističko nasljeđe Crne Gore gaze od Pljevalja do Kotora, sve ga slaveći u svojim lažnim saopštenjima”, kažu u DPS Kotor.

Dalje pitaju Jokića: “Je li vam baš cool što su jednog intelektualca, rodoljuba i narodnog heroja, zvjerski ubili, oko njega mrtvog krvavo kolo odigrali ovi koje danas povampirujete po svoj Crnoj Gori, po ugledu na beogradske gazde, koji ratnom zločincu Draži Mihailoviću podižu muzeje i prave o njemu filmove?”

“Sram vas bilo, predsjedniče Kotora, sa svim koalicionim partnerima i onim preletačima iz DPS-a, koji vas sve takve, održavaju na vlasti i omogućuju da od Kotora pravite grad nazatka i sramote. Teško da se ljudskom gluposti može objasniti, pa i u ovaj grdni čas i u ovome teškom vremenu, da neko daje šansu ovakvom nesojluku da se prikaže u Kulturnom centru koji nosi Nikolino ime. Našeg, kotorskoga i crnogorskog Nikolu Đurkovića, odbranićemo svim silama, političkim, patriotskim i ljudskim! Pozivamo građane i građanke Kotora da snažnim otporom spriječimo ovaj skandal, ovo nesnosno potiranje čovječnosti! A vi, nonšalantni političarčići, pognite glave i pravo na Savinu! Do crne zemlje da se poklonite imenu, djelima i sjenama Nikole Đurkovića”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vesna
26.10.2023-15:58 15:58

Bravo

COL
26.10.2023-18:02 18:02

Na pitanje zašto u četničkim filmovima snimljenim u potonjijeh desetak godina ni jedan jedini Njemac nije ubijen, odgovor je kratak nije vođena ni jedna bitka protiv Njemaca niti je jedan jedini metak od strane četnika ispaljen prema njima.

Tara
26.10.2023-20:58 20:58

Ziva istina..sramota drzave CG..Njega treba optuziti..kao fasistu..i sto je zloupotrijebio crnogorsku imovinu…

Miki
27.10.2023-13:15 13:15

Jokajle mala gmizavica.
A kao on građanske kulture.
Intelektualac.
Trt Vladojko

KO old
27.10.2023-14:48 14:48

Prsti -peta nitkov gazi i fali se na svoj radio četniku uredniku PR- u srpske crkve u Kotoru.