Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Skandalozni komentar odbornika Demokrata u Kotoru, koji podržava rehabilitaciju Draže Mihailovića

Vulović je u komentaru na Facebook-u na reagovanje DPS-a kazao da će se ''i vama parastos brzo praviti'', saopšteno je iz kotorskog DPS-a

Nakon što je DPS Kotor najsnažnije osudio održavanje parastosa osuđenom četničkom generalu Draži Mihailoviću u Grblju i konstantne pokušaje njegove rehabilitacije, oglasio se odbornik Demokratske Crne Gore Špiro Vulović izjavom koja je daleko od njihove krilatice “Mir je naša nacija“. Vulović je u komentaru na Facebook-u na reagovanje DPS-a kazao da će se „i vama parastos brzo praviti“, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

Osim toga, kako tvrde, Špiro Vulović je upitao zašto se neko buni zbog parastosa kolaboracionisti fašista i zločincu koji je u istorijskoj nauci i kod prosvijećenih umova davno smješten na smetlište istorije.

Obraćanje DPS-a Vuloviću prenosimo integralno:

Odborniče Demokrato Vuloviću,

Imamo pravo, a smatramo i za obavezu, da se suprotstavimo ideologiji fašizma koja je 20. vijek zavila u crno i proizvela milione žrtava u II svjetskom ratu. Takođe, imamo pravo i obavezu i da se suprotstavimo slavljenju ideologa i izvršitelja tog zla u našoj zemlji.

Kažete da smo mi nasljednici onih koji su oslobodili zemlju od fašista i njihovih kolaboranata i spočitavate nam da ih moramo braniti? Da li to znači, odborniče „Demokrato“ Vuloviću, da Vi smatrate da oslobodioce antifašiste ne treba braniti? A da četničke prvake kvislinge treba rehabilitovati i opojavati na pomenima? Da li je to Vaša istorijska pozicija i Vaša politika, Vas i Vaše stranke? Najveći problem našeg društva je što se politikom odlučivanja bave ljudi kao Vi, koji pokušavate da nametnete ljudima ideologiju koju je savremeni svijet odavno odbacio, a i naša tadašnja i sadašnja država.

Pozivate na parastos partiji koja je i dalje najjača partija u našoj državi i u našem gradu. Sramotno je da ovakve riječi dolaze od Vas, odbornika u kotorskoj gradskoj Skupštini, od onog ko bi trebalo da brine o budućnosti svih nas, s obzirom na to da ste vi, zahvaljujući prebjeglim odbornicima, danas na vlasti i kreirate politiku našega grada. Zapitajte se, odborniče Vuloviću, do koga nivoa ste srozali političku kulturu i kakav parastos ste joj priredili.

Sigurni smo da ovakvim Vašim potezima, lošim poznavanjem istorije koje ste iznijeli i govorom mržnje, nećete biti omiljena opcija sljedećeg izbora građana koji će doći brže nego što mislite, bez obzira na to što se krijete iza pjevljivog i pomiriteljskog slogana kao sada, koji je, kako pokazujete, samo paravan za suštinu politike Demokrata. Opasno ste skrenuli udesno, a još je tragičnije što prizivate parastos partiji koja baštini antifašizam i koja je, uz koalicione partnere, obnovila državnost Crne Gore i uvela državu u NATO i dovela je pred vrata EU.

Pozivamo predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, koji je, odborniče Vuloviću, i predsjednik Vaše partije, da osim protokolarnog polaganja vijenca u parku „Slobode”, pokaže svoj antifašizam na djelu i ogradi se od ovakvih i budućih izjava odbornika Demokrata, kojih je nažalost sve više.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
18.07.2022-14:43 14:43

Čekajte, jedna činjenica, Dražu Mihajlovića je odlikovala američka država, hoćete da kažete da je DPS protiv SAD?

xhonsina
18.07.2022-15:05 15:05
Reply to  Pe Pera

Nepogresiv je samo Veliki Bog, To je velika greska i Amerike. Odlikovati jednog D.Mihajlovica je isto kao odlikovati R.Mladica.