Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Događaj u Andrijevici dokaz da država klizi u anarhiju, krivične prijave protiv učesnika i organizatora

Iz DPS-a kažu da današnji događaj nije nikakav presedan, već je to samo, kako dodaju, nastavak prakse da se u Crnoj Gori bahato ignorišu zakoni koji vlastodršcima ne odgovaraju

Iz Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) saopšteno je danas da će podnijeti krivične prijave protiv lica koja su danas opstruirala održavanje sjednice SO Andrijevica kao i protiv osoba koje su organizovale i omogućile da se suspenduju Ustav i zakoni Crne Gore.

Današnji čin, ocjenjuju u DPS-u, ima mnogo veći značaj od lokalnog jer on je najbolji dokaz da je “ova država u stanju anarhije i da ne postoji pravna država”.

“Klasičnom zloupotrebom službenog položaja od strane predsjednika Opštine Andrijevica Željka Ćulafića, funkcionera SNP-a, omogućeno je da se u sali u vrijeme za kada je zakazana sjednica, nađu potpuno neovlašćena lica kako bi se po drugi put u mjesec dana spriječilo održavanje sjednice i smjena Ćulafića koji je jedan od organizatora ove ujdurme”, poručuju u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da današnji događaj nije nikakav presedan, već je to samo, kako dodaju, nastavak prakse da se u Crnoj Gori bahato ignorišu zakoni koji vlastodršcima ne odgovaraju.

“Zato tražimo od institucija ove države, od predsjednika države preko Vlade i MUP-a čiji su pripadnici sve mirno posmatrali, do nadležnog tužilaštva – da se izjasne po pitanju ovog događaja koji može imati veoma opasne posljedice po vladavinu prava i demokratiju u Crnoj Gori. DPS će iskoristiti sva dostupna demokratska sredstva kako bi omogućila sprovođenje zakona u ovoj državi”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve