Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Andrijevica: Zbog neažurnosti lokalne vlasti građani naše opštine usluge Vodovoda i kanalizacije će plaćati po značajno skupljim cijenama

''Tako će cijena vode za piće sljedećeg mjeseca skočiti za 150 odsto u odnosu na dosadašnju, a cijena usluga za kanalizacione otpadne vode za čak 400 odsto više nego što je to bila cijena do sada''

Zbog neažurnosti, nerada i nefunkcionalnosti lokalne vlasti u Andrijevici, građanke i građani naše opštine u narednom periodu usluge vodosnabdijevanja kao i usluge prihvatanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda fekalnog porijekla plaćaće po značajno uvišenim cijenama nego što je to bio slučaj do sada, poručuju iz andrijevačkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

“Naime, Regulatorna agencija za energetiku i regulisanje komunalne djelatnosti u junu prošle godine obavijestila je Skupštinu opštine Andrijevica da je privredno društvo “”Vodovod i kanalizacija” Andrijevica na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima kao i Metodologije za utvrđivanje cijena za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti od 1.4.2024. godine primjenjuje novi Cjenovnik usluga a sve u skladu sa važećim i navedenim propisima koji je izrađen po Metodologiji za utvrđivanje cijena regulisanih komunalnih djelatnosti”, naveli su iz DPS Andrijevica u saopštenju za medije.

Međutim, kako dodaju, predsjednik SO Andrijevica sjednicu nije zakazao 90 dana od dana pristizanja navedenog dopisa u zakonom predviđenom roku, lokalni parlament nije donio Odluku o utvrđivanju cijene za vodosnabdijevanje kao i cijene za prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda, pa će te usluge za sve naše sugrađanke i sugrađane poskupjeti.

“Tako će cijena vode za piće sljedećeg mjeseca skočiti za 150 odsto u odnosu na dosadašnju, a cijena usluga za kanalizacione otpadne vode za čak 400 odsto više nego što je to bila cijena do sada. Ovo je samo jedna u nizu neodgovornosti lokalne vlasti zbog kojih će naši sugrađani ispaštati i nešto čemu konačno dolazi kraj. Upravo zbog toga ali i svih drugih brojnih nepočinstava vlasti, od njenog konstituisanja do danas, na izborima 2. juna će naše sugrađanke i sugrađani odlučiti da Andrijevica može, mora i zaslužuje, i više i bolje”, naveli su iz DPS Andrijevica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve