Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

DNP: Okupljanje ispred Skupštine zbog zakona o slobodi vjeroispovjesti

Knežević je istakao da je njihova obaveza, ukoliko se režim ne prizove pameti i povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, isto tako masovno okupljanje i 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore, “kako bi učinili sve da se taj i takav diskriminatorski zakon povuče sa dnevnog reda”

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je na sjednici Glavnog odbora te stranke predložio Zaključke da DNP i čitav Demokratski front snažno podržavaju aktivnosti Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u odbrani i očuvanju osmovjekovnog duhovnog nasljeđa, na kojem je, kako je kazao, nastala istinska Crna Gora.

foto DNP

“U tom pravcu predsjednik DNP-a zadužio je predsjednike opštinskih odbora, članove Glavnog odbora, aktiviste i simpatizere iz čitave Crne Gore da u subotu, 21. decembra u Nikšiću, svojim masovnim okupljanjem pošalju jasnu poruku da ostaju dosljedni proglasu vladike Joanikija sa Trojičindanskog sabora, da ćemo svojim životima, na čelu sa našim mitropolitom Amfilohijem, episkopima i sveštenstvom, braniti hramove, manastire, crkve i seoska groblja naših predaka”, poručuju iz DNP.

Knežević je istakao da je njihova obaveza, ukoliko se režim ne prizove pameti i povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, isto tako masovno okupljanje i 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore, “kako bi učinili sve da se taj i takav diskriminatorski zakon povuče sa dnevnog reda”.

“Takođe je usvojen i zaključak da se formiraju odbori širom Crne Gore, koji bi činili sveštenstvo i vjerujući narod, u odbrani svih crkava i manastira Mitropolije crnogorsko-primorske. Zaključci Glavnog odbora DNP-a usvojeni su jednoglasno”, navode u DNP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve