Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dmohovski: Poljska ostaje zagovornik što skorijeg pristupanja Crne Gore u EU

Dmohovski je naglasio da trenutno izazovno političko okruženje zahtijeva podršku partnera kao što je Crna Gora

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Poljske Artura Dmohovskog i tom prilikom ga odlikovao visokim državnim priznanjem, Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je zahvalio ambasadoru na ukupnom angažmanu za doprinos ostvarenjima crnogorskih nacionalnih interesa koji se ogleda i u unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Posebno je istakao značaj pravilnog razumijevanja evropskih aspiracija Crne Gore i snažnu podršku Poljske integraciji Crne Gore i Zapadnog Balkana.

Predsjednik je visoko ocijenio tradicionalno prijateljske i dobre odnose, koji su tokom mandata ambasadora Dmohovskog dovedeni na viši nivo, intenziviranjem dijaloga na najvišem nivou kroz posjete predsjednika Dude Crnoj Gori i Đukanovića Poljskoj.

– Bliskost i solidarnost dva naroda i država potvrdila su dodatno i iskušenja kroz koja prolazimo u uslovima ugroženog mira u Evropi – kazao je Đukanović.

Ambasador Dmohovski je zahvalio Đukanoviću na visokom odlikovanju što je za njega izuzetna čast. Uz zahvalnost za odličnu saradnju, partnerstvo i profesionalan odnos, kazao je da će Crna Gora uvijek imati posebno mjesto u srcima njegove porodice.

– Uprkos izazovima kovid pandemije i rata u Ukrajini, odnosi dvije zemlje u prethodnom periodu podignuti su na najviši nivo uz nadu da će se tako i nastaviti – kazao je on.

Dmohovski je naglasio da trenutno izazovno političko okruženje zahtijeva podršku partnera kao što je Crna Gora.

– Sa kojima ćemo govoriti zajedničkim glasom – dodao je on.

Ambasador je poručio da Poljska ostaje zagovornik proširenja EU i što skorijeg pristupanja Crne Gore, što je interes i EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve