Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović sa Karasom: Crna Gora i dalje predvodnica na putu evropskih integracija

Predsjednica Skupštine je iskazala uvjerenje da će se svi proevropski orjentisani politički akteri ozbiljno i odgovorno odnijeti prema osjetljivim pitanjima koja opterećuju crnogorsko društvo i dati maksimalan doprinos u cilju ispunjavanja naših zadataka iz EU agende

U okviru Prvog parlamentarnog samita međunarodne Krimske platforme, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović susrela sa sa prvim potpredsjednikom Evropskog parlamenta Otmarom Karasom.

“Izrazivši zadovoljstvo povodom održavanja susreta, Đurović je iskazala zainteresovanost za češćom razmjenom sa evropskim parlamentarcima, te u tom smislu najavila održavanje sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje 14. i 15. decembra u Strazburu, saopšteno je iz Skupštine.

Đurović je izrazila interes za organizovanjem posjete Briselu, prije svega Evropskom parlamentu i drugim institucijama, i u tom smislu istakla značaj organizovanja susreta na visokom nivou sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom.

“Osvrćući se na ovogodišnji izvještaj EU o Crnoj Gori, Đurović je konstatovala da naša država, nažalost, nije ispunila očekivanja Evropske komisije i država članica EU kada su u pitanju reforme u oblasti pravosuđa, posebno u dijelu izbora sva četiri člana Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju.

Predsjednica Skupštine je iskazala uvjerenje da će se svi proevropski orjentisani politički akteri ozbiljno i odgovorno odnijeti prema osjetljivim pitanjima koja opterećuju crnogorsko društvo i dati maksimalan doprinos u cilju ispunjavanja naših zadataka iz EU agende.

“Prvi potpredsjednik Evropskog parlamenta je iskazao interesovanje za unutrašnja dešavanja u našoj državi, a naročito za sudske reforme koje još uvijek nisu sprovedene, posebno za izbor članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda”, dodaje se u saopštenju.

Potpredsjednik Karas je istakao da će Crna Gora imati nedvosmislenu podršku Evropskog parlamenta u procesu pristupanja evropskoj porodici naroda, te je iskazao stav da bi bilo korisno organizovati sastanak na visokom nivou predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana i predsjednice Evropskog parlamenta Roberte Metsole.

“Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora i dalje predvodnica na putu evropskih integracija, te da svi politički akteri treba da doprinesu da naša zemlja taj status i zadrži”, zaključuje se u sopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve