Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom po pitanju predloga koji su usaglašeni sa EU

Navodi se da prvi potpredsjednik Evropskog parlamenta Otmar Karas je istakao da izuzetno cijeni posjetu Mandića i smatra da je ovo ''snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija''

Glavni je cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom svog današnjeg susreta sa Otmarom Karasom, prvim potpredsjednikom Evropskog parlamenta.

“Vlada Crne Gore se koncentrisala na pripremu konkretnih zakonskih rješenja, koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24”, kazao je Mandić i dodao je da je njegov glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU.

Iz Skupštine su naveli da Mandić je na kraju susreta ponovio važnost kontrolne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore i najavio pored konsultativnih i kontrolnih saslušanja i mogućnost osnivanja anketnih odbora koji bi se bavili svim temama koje opterećuju društvo.

Navodi se da prvi potpredsjednik Evropskog parlamenta Otmar Karas je istakao da izuzetno cijeni posjetu Mandića i smatra da je ovo “snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija”.

Iz Skupštine su kazali da Karas je izrazio zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao ulogu Mandića kao “najiskusnijeg” poslanika u Skupštini i njegovom “ogromnom doprinosu u postizanju izuzetnih rezultata na polju evropskih integracija u veoma kratkom roku”.

“Evropski parlament je izuzetno ohrabren imenovanjima u pravosuđu”, poručio je Karas i iskazao važnost ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Karas je apostrofirao veoma važnu ulogu koju ima Skupština Crne Gore u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rješenja kada je u pitanju proces pristupanja EU, te iskazao uvjerenje da će Mandić nastaviti da “ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve