Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović sa Etgenom: Jačanje ekonomske saradnje i prisustva luksemburških investicija u Crnoj Gori

Đurović je ukazala na odličnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a i zahvalila na podršci Vlade Luksemburga evropskoj integraciji Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa predsjednikom Predstavničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburg Fernandom Etgenom.

“Đurović je ukazala na posebnu važnost koju pridajemo razvoju prijateljskih odnosa sa Luksemburgom, uspješnom zemljom koja za nas predstavlja uzor u procesu evropske integracije. Ukazujući na spremnost za dalje intenziviranje političkih kontakata u narednom periodu, predsjednica Skupštine je iskazala interes za organizovanje zvaničnih i radnih posjeta na najvišem nivou”, saopšteno je iz Skupštine.

Ona je ukazala na odličnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a i zahvalila na podršci Vlade Luksemburga evropskoj integraciji Crne Gore.

“Naglasivši da mnogobrojna crnogorska iseljenička zajednica u Luksemburgu predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između naših zemalja, predsjednica Skupštine je naglasila da s velikim ponosom i zadovoljstvom gledamo na činjenicu da su crnogorski iseljenici u Luksemburgu dobro integrisani, posvećeni radu, te da predstavljaju koristan dio luksemburškog društva”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Etgen je istakao da će Crna Gora i dalje imati punu podršku Luksemburga u oblasti evropskih integracija s obzirom da je naša zemlja predvodnica u ovom procesu.

“On je potencirao da je 2021. godine, posredstvom aviokompanije Luxair, uspostavljena dugo očekivana direktna aviolinija na relaciji Luksemburg-Podgorica, odnosno Luksemburg-Tivat, te naglasio da to otvara prostor za intenziviranje turističke razmjene i dolazak turista iz zemalja Beneluksa”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je važno jačanje ekonomske saradnje i veće prisustvo luksemburških investicija u Crnoj Gori, posebno u sektoru energetike, turizma i bankarstva, kako bi ukupna ekonomska saradnja pratila odlične političke odnose.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve