Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović primila u oproštajnu posjetu Preskera: Cijenimo bezrezervnu podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore

Ocijenivši da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u mnogim oblastima, uz tradicionalno prijateljske veze dva naroda, Đurović je iskazala očekivanje da će se intenzivan politički dijalog nastaviti i u narednom periodu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije, Gregora Preskera.

“Ona se zahvalila ambasadoru Preskeru na izuzetnom četvorogodišnjem doprinosu razvoju crnogorsko-slovenačkih odnosa, te poželjela uspjeh u daljoj diplomatskoj karijeri”, saopšteno je iz Skupštine.

Ocijenivši da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u mnogim oblastima, uz tradicionalno prijateljske veze dva naroda, ona je iskazala očekivanje da će se intenzivan politički dijalog nastaviti i u narednom periodu.

“Posebno cijenimo bezrezervnu podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore, kao i kontinuiranu afirmaciju evropske perspektive Zapadnog Balkana”, kazala je predsjednica Đurović i podsjetila na dvije posjete slovenačke ministarke vanjskih poslova Tanje Fajon i njen doprinos rješavanju izazovnih pitanja za našu zemlju.

“Takođe, istakla je značaj imenovanja karijernog diplomate i odličnog poznavaoca regiona Anžeja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, čime je Slovenija još jednom potvrdila svoju posvećenost evropskoj perspektivi Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Presker se zahvalio predsjednici Đurović na konstruktivnoj i plodotvornoj saradnji koju su ostvarili tokom njegovog mandata u Crnoj Gori, te izrazio očekivanje da će nova Vlada biti formirana u najskorijem roku, što je neophodan preduslov za stabilizaciju političkih prilika u našoj zemlji.

“On je istakao da je Crna Gora i dalje predvodnica u procesu evropskih integracija i kazao da je potrebno da donosioci odluka preduzmu sve potrebne korake kako bi se ubrzao proces pristupanja Evropskoj uniji. Podrška Slovenije Crnoj Gori na tom putu neće izostati, zaključio je ambasador Presker”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.07.2023-12:24 12:24

Po svoj prilice se uzajamno prate…