Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Pozdravljamo najavu o smanjenju poreza i doprinosa na plate, razmišljati i o reformi Zavoda za zapošljavanje

Na ovaj način će se uvesti red, olakšati poslodavcima poslovanje, a zaposleni će imati veća primanja, rekao je Đurović

URA pozdravlja najavu ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića o smanjenju poreza i doprinosa na plate, kao i uvođenja neoporezivog dodatka.

“Na ovaj način će se uvesti red, olakšati poslodavcima poslovanje, a zaposleni će imati veća primanja”, saopštio je danas potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

Prema njegovim riječima, poslodavci godinama unazad traže smanjenje poreza i doprinosa na plate, no do sada za njihove molbe nije bilo sluha.

,,Mnogi su, ne svojom voljom tjerani u sivu zonu. Ova Vlada Crne Gore mora povlačiti hrabre reformske poteze, pa se pored smanjenja poreza i doprinosa mora razmišljati o reformi Zavoda za zapošljavanje i evidenciji nezaposlenih, jer se pred ovu turističku sezonu desila neprirodna stvar da je porastao broj nezaposlenih u isto vrijeme kada je potražnja za radnicima bila najveća. Ovo nam govori da mnogi zloupotrebljavaju status nezaposlenog kako bi ostvarivali benefite, a istovremeno radili “na crno” kod nas ili u inostranstvu”, napominje Đurović.

Potpredsjednik URE ističe da smo ove sezone svjedočili tome da je poslodavcima koji rade u sferi turizma bilo gotovo nemoguće naći radnu snagu na domaćem tržištu.

,,To jasno ukazuje da stanje broja nezaposlenih nije tačno i da se mora krenuti u velike reforme i u toj oblasti. URA će kroz rad u Vladi i Skupštini uraditi sve da se ove reforme i sprovedu kako bi naša privreda bila jača i konkurentnija”, zaključuje Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đurović: Pozdravljamo najavu o smanjenju poreza i doprinosa na plate, razmišljati i o reformi Zavoda za zapošljavanje – CG Vijesti
27.08.2021-20:48 20:48

[…] Aktuelno […]