Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović ide u Monako: Učestvovaće na 15. Konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovaće na 15. Konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope, koja se od 12. do 14. juna 2022. godine, održava u Kneževini Monako

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovaće na 15. Konferenciji predsjednika parlamenata malih država Evrope, koja se od 12. do 14. juna 2022. godine, održava u Kneževini Monako, saopšteno je iz Skupštine.

Tokom Konferencije biće riječi o ekonomskom i turističkom razvoju i atraktivnostima malih država Evrope, ulozi i lekcijama parlamenata tokom krize COVID-19, kao i o temi novih liderki u pravcu nove vladajuće strukture.

“Dvodnevnu Konferenciju, u prisustvu princa Alberta II, otvoriće predsjednik parlamenta Monaka Stefan Valeri (Stéphane Valeri), a učešće će uzeti i predsjednica Danijela Đurović, predsjednik parlamenta Andore Rozer Sune Pasket (Roser SUÑÉ Pascuet), predsjednica parlamenta Kipra Anita Dimitriju (Annita Demetriou), predsjednik parlamenta Lihtenštajna Albert Frik (Albert Frick), predsjednik parlamenta Luksemburga Fernard Etgen (Fernand Etgen), predsjednik parlamenta Malte Anđelo Faruđa (Angelo Farrugia), zamjenica parlamenta Islanda Lineik Ana Sevarsdotir (Lineik Anna Saevarsdottir) i poslanica parlamenta San Marina Karlota Andrućoli (Carlotta Andruccioli)”, navodi se u saopštenju.

Tokom boravka predsjednica Đurović će imati niz bilateralnih sastanaka sa predsjednicima parlamenata država učesnica Konferencije.

U delegaciji Skupštine Crne Gore biće i predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve