Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Buduće policajke i policajci ponos Crne Gore

Ona je istakla da su buduće policajke i policajci ponos Crne Gore, budući zaštitnici države, koji će budno motriti na bezbjednost, javni red i mir i dobrobit svakog građanina

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović prisustovala je danas promociji XIV generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu, gdje je istakla da joj je naročito drago što je od 54 polaznika, među njima i 13 policajki, te da je raduje podatak da se trenutno na Akademiji školuju 64 polaznika XV generacije, od čega 26 žena i 38 muškaraca.

“Ta činjenica govori da crnogorsko društvo razbija stereotipe i prevazilazi predrasude o muškim i ženskim zanimanjima i daje priliku svima da se iskažu u oblastima i sferama za koje smatraju da su najsposobniji. Sigurna sam da će u narednim godinama još više djevojaka upisivati Policijsku akademiju i da će u svom poslu biti potpuno ravnopravne sa svojim muškim kolegama”, rekla je predsjednica Skupštine.

Ona je istakla da su buduće policajke i policajci ponos Crne Gore, budući zaštitnici države, koji će budno motriti na bezbjednost, javni red i mir i dobrobit svakog građanina.

Poručujući im da u svakom trenutku moraju biti iznad političkih, nacionalnih, vjerskih ili bilo kakvih drugih razlika koje u današnjem društvu mogu produkovati nepoželjne tenzije, Đurović je istakla da budući policajci i policajke svoju dužnost moraju obavljati u skladu sa Ustavom i zakonom, vodeći se etičkim kodeksom i najboljim praksama policijske profesije.

Ukazujući da su izabrali jedan od najčasnijih poziva, predsjednica Skupštine je rekla da policijski službenici moraju biti primjer ponašanja, da moraju poštovati sebe, sve građane i državu Crnu Goru, da prema svakom građaninu moraju biti jednaki, te se truditi da predstavljaju državu na najbolji mogući način.

Đurović je istakla da država od policijskih službenika očekuje mnogo, a prvenstveno rad, odgovornost, ozbiljnost, posvećenost, profesionalizam i lojalnost, ali i naglasila da se država takođe mora obavezati da adekvatno vrjednuje njihov rad i ulogu u društvu, kao i da zakonski zaštiti zvanje policajca, odnosno policajke, jer napad na njih je napad na državu Crnu Goru.

Ona je poručila polaznicama i polaznicima XIV generacije Policijske akademije da čuvaju našu državu i sugrađane i da paze jedni na druge jer bez međusobne solidarnosti, tolerancije, pomoći i podrške ne možemo napredovati kao društvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve