Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković: Spajić nema pravo da bude žrtva, neka stisne petlju i kaže sa kojih adresa mu stiže hibridna prijetnja

Govoreći o šutnji Zapada na izjavu Mandića, Đuričković kaže da nije ni očekivao reakciju.

Premijer Milojko Spajić je aferu Do Kvon na premijerskom satu stavio u kontekst hibridnog rata protiv njega i Vlade. Naveo je da je neka strana sila instrumentalizovala URU da ruši Vladu Crne Gore u momentu kad treba da povuče odlučujuće poteze da uđe u EU.

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković ocijenio je za Antenu M da su tvrdnje Spajića o uključenosti stranih sila u aferu Do Kvon, nešto što ne možemo da isključimo.

Smatra da je riječ o Srbiji koja ima interes da utiče na tokove u Crnoj Gori.

“Trdnje koje je iznio Spajić su potpuno u ovom slučaju bezvrijedne, to je pokušaj pravljenja od njega žrtve, a on kao premijer države nema pravo da bude žrtva, nego treba da stisne petlju i konačno skupi hrabrost i da kaže sa kojih to konkretno adresa njemu stiže ta hibridna prijetnja u obliku Do Kvona. Ovdje nije riječ o odbrani lika i djela Milojka Spajića, nego u ovom konkretnom slučaju riječ je o odbrani pozicije premijera ove države. I on je sa te strane dužan da jasno i glasno kaže ko su ti akteri, na kraju krajeva čovjek je maltene prvi čovjek u državi i barata sa operativnim podacima i ima dovoljno moći da može da dođe do kvalitetnih podataka i da malo preciznije tvrdi”.

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je za iščlanjenje Crne Gore iz NATO-a, Đuričković kaže da to nije iznenađenje.

“Jeste iznenađenje u odnosu na ono što gospodin Mandić pokušava da plasira u javnost u proteklih par mjeseci i možda možemo da kažemo i godinu dana, da je riječ o čovjeku koji je tu da pomiri, da približi Crnu Goru EU, da nema ništa protiv NATO-a, da je to faktičko stanje i tako dalje, da je to nešto što je taj korpus u Crnoj Gori prihvatio  kao našu realnost i onda on kaže jednu iskrenu rečenicu i vidite da o tome nije riječ i da su oni u suštini na svim onim stavovima na kojima su bili sve ovo vrijeme. Samo što se služe drugim sredstvima da dođu do istoga cilja”, kaže Đuričković.

Govoreći o šutnji Zapada na izjavu Mandića, Đuričković kaže da nije ni očekivao reakciju.

“Mislim da velika većina svih tih zapadnih adresa su i te kako svjesni činjenice šta Mandić predstavlja u Crnoj Gori i kome je on lojalan. Na kraju krajeva brojni zvaničnici su to i više puta potvrdili. Nažalost imamo i dio evropskih zvaničnika koji žele da ignorišu te i takve činjenice, forsirajući po svakom cijenu da ostvarimo nekakav napredak, u suštini da zaboravimo ono što su suštinske stvari kada je u pitanju Evropska unija, a to su vrijednosti”, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
10.04.2024-10:38 10:38

A koji nesrecni Spajic,pa on sebe laze pa narod,umislio da je neko,ustvari niko i nista,a to sto “zmuri”Evropa nista novo jer takvih pometina i lopova nema na kuglu zemaljsku svi korumpirani,pocev od njihovih predstavnika u Podgorici.

Tara
10.04.2024-10:54 10:54

gospon Spajic..nikad nije bio politicar..on sluzi..nekom drugom..on rastura a ujedno unistava Budzet drzave CG..stim..da gradjani glasaju za njega..jer..nekim gradjanima..je vazniji novac..od ove uzasne politike..koju Spajic-Mandic..i kompletni DF radi i sprovodi..
Sto se tice Dritana..on je najopasnija individua..u CG..On je srbijanski spijun..rasturac..lazov..muckaros..Nista dobro nijesu uradili nasoj drzavi CG..pokrali su nam sva Crnogorska dobra..i predali sa jednim potpisom tudjoj drzavi Serbiji..Najveca kradja..vijeka..Ja ne znam..kako on..uopste moze da i dalje vodi politiku u CG..?????