Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đuričković PES-u: Džaba štrikovi ka EU kad sahranjujete evropske vrijednosti

''Potez PES-a ostaće zapamćen kao primjer političke beskičmenosti''

Pokret Evropa Sad, koji je legitimitet sa izbora izgubio cijepanjem partije na dva dijela, daje podršku predsjedniku Skupštine koji je legitimitet izgubio protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem, saopštio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković.

“Potez PES-a ostaće zapamćen kao primjer političke beskičmenosti. Ovim činom pokušavaju izbjeći njihovu osnovnu dužnost da, pred poslanicima i građanima, objasne odstupanje od politike na kojoj su dobili povjerenje dijela građana”, ističe Đuričković.

Naglašava da navodna odlučnost parlamentarne većine da ubrzaju put ka Evropskoj uniji proporcionalna je rušenju Ustava, zakona, nezavisnosti i građanskog koncepta Crne Gore.

“Džaba birokratski štrikovi na poglavlja 23 i 24, kada u praksi sahranjujete sve vrijednosti EU. Da smo demokratsko i slobodno društvo ova Skupština i ova Vlada bi još juče pali. Crnoj Gori su potrebni hitni izbori na svim nivoima jer je očigledno da zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast suvereno drži Andrija Mandić. Ostali su samo pioni”, Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve