Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković: Konstatacija ambasadora Timonijea krajnje neprimjerena

''U razloge takve krajnje neodmejrene konstatacije neću ulaziti. Mogu samo da nagađam'', kazao je Đuričković.

Ambasador Timonije, ocjenom da su građani Cetinja fašisti gazi po svemu onome što bi Francuska, kao evropska i demokratska sila, trebalo da predstavlja, kazao je međunarodni sekretar Socijaldemokrata, Miloš Đuričković.

Podsjećamo, francuski ambasador u Crnoj Gori Kristijan Timonije ocijenio je, komentarišući incident na Cetinju, koji se odogodio uoči održavanja promotivnog skupa Jakova Milatovića, da je ta vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti.

“U razloge takve krajnje neodmejrene konstatacije neću ulaziti. Mogu samo da nagađam”, kazao je Đuričković.

Smatra da ambasador “nema pravo bez dokaza i ubjedljive argumentacije nazivati niti jednog građanina Crne Gore fašistom”.

“Ali jedno znam. Ambasador je gost i kao gost može iznositi stavove i ne slagati se sa određenim pojavama i ljudima, ali nema pravo bez dokaza i ubjedljive argumentacije nazivati niti jednog građanina Crne Gore fašistom, a ponajmanje to smije činiti u odnosu na građane Cetinja – grada heroja”, istakao je Đuričković.

“U konačnom, umjesto ovakve neprimjerene, građani Crne Gore su, barem onaj dio koji baštini evropske inantifašističke vrijednosti, očekivali reakcije ambasadora Francuske na brojne primjere urušavanja antifašističkih vrijednosti kojima svjedočimo u poslednjih dvije i po godine, od skrnavljenja spomenika herojima NOB-a, negiranja genocida u Srebrenice do veličanja ruske agresije na Ukrajinu”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srbija
12.03.2023-21:55 21:55

Koliko smo podijeljeno drustvo u CG da niko od ovih Vucicevih nacionalista koji mrze sve sto je Crnogorsko -Aljeksa-.Milatovic-Mandic ne osude ovog Zlotvora fasistickog koji nas nazva FASISTIMA !