Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković: Izvještaj EK potvrdio postojanje malignog uticaja na Crnu Goru, EU da zauzme proaktivan pristup

On navodi da izvještaj Evropskog parlamenta registruje ''maligni uticaj'' Rusije kroz susjednu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu uz namjeru da ''destabilizuju region i ponište put Crne Gore ka Evropskoj uniji''

Iako kopno još uvijek nije na vidiku, barem neki sa kopna vide nas, tj. brod kojim upravlja Abazović i vesela družina od 30. avgusta 2020 godine. Tačnije, ne vide brod, ali vide dim koji kulja sa našeg malog broda zvanog Crna Gora, a dim je počeo da se vidi sve do Brisela. Tako bi se ukratko mogao opisati zadnji izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, u kojem jasnije nego ranije te mnogo jasnije nego pojedini predstavnici EU, poentira ko je ko u Crnoj Gori, poručio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SDCG) Miloš Đuričković.

,,Dakle, crnogorskim građanima sudbina se kroji u Moskvi, planovi sprovode kroz sluge u Beogradu dok ”fizički” dio posla obavljaju službenici SPC iz pokreta URA i PES, Demokrata i DF-a. Fascinantno je odsustvo karaktera kod tih političara i spremnost da opet posluže kao pontonski most u rušenju sopstvenog doma. No, pošto nam u Crnoj Gori sve odavno dimi, od trajekta do šuma, javnih finansija i zdravstva, sve osim zaplijenjenih cigara, vrijeme je da onaj dio građana zaslužan za osvježenje ovog puta povjeruju Evropskom parlamentu kad već sumnja u crnogorsku parlamentarnu manjinu”, kaže Đuričković.

On navodi da izvještaj Evropskog parlamenta registruje “maligni uticaj” Rusije kroz susjednu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu uz namjeru da “destabilizuju region i ponište put Crne Gore ka Evropskoj uniji”.

,,Svakako, ovaj izvještaj daje nam za povod da se prisjetimo izjava Abazovića u kojima se trudio da relativizuje problem rusko-srpskog uticaja, dok je javno i polujavno povlačio poteze protivne interesima Crne Gore. Takođe, ništa manje značajnu ulogu nije imala ni ekipa iz PES, koja je možda i najbolje odigrala svoj komad predstave, nudeći građanima 200 eura njihovih novaca da još malo zažmure dok se urušavanje države ne dovede do tačke nakon koje nema povratka”, naveo je on.

Pozdravio je, kako kaže, “dijagnozu Evropskog parlamenta”.

“Jedino što ostaje je da zaključimo baš kao i oni tj. da naglasimo potrebu da se EU proaktivno suprostavi propagandi zlonamjernih aktera u regionu Zapadnog Balkana, koja ima za cilj podrivanje interesa i vrijednosti EU”, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
27.04.2023-10:25 10:25

Tvoja kombi partija ne možeš da pređe cenzus u Crnoj Gori, a bistriš visoku politiku o Srbiji, Balkanu, Rusiji.