Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đuričković: Ilinčić ogledalo vlasti u Glavnom gradu

Ne sviđa joj se, po riječima Đuričkovića, što manjinske partije ''imaju svoj stav i što oni koji ne priznaju genocid u Srebrenici nijesu za njih poželjni partneri''

Buduća direktorica Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, Slavica Ilinčić, ogledalo je vlasti u Glavnom gradu, ocijenio je međunarodni sekretar SDCG, Miloš Đuričković.

“I dok Podgorica, kako nas ubjeđuju, “uzlijeće” ka Evropi (samo nam ne kažu kojeg vijeka), raznorazni kadrovi se gnijezde na rukovodećim funkcijama u Glavnom gradu. Jedan od tih kadrova je upravo i buduća direktorica, da stvar bude gora jedne kulturne ustanove, NB “Radosav Ljumović””, saopštio je funkcioner SD-a.

Ne sviđa joj se, po riječima Đuričkovića, što manjinske partije “imaju svoj stav i što oni koji ne priznaju genocid u Srebrenici nijesu za njih poželjni partneri”.

““Lažni” je, kaže Slavica, to evropski put. Ne sumnjamo da jedini put u Evropu na kojem sebe Slavica može da zamisli podrazumijeva putovanje ruskim tenkom ka Kijevu, ali taj film, srećom, neće gledati. Niti će, kao što zamišlja, od Crne Gore praviti novu Republiku srpsku, a naše manjinske narode svoditi na nivo statističke greške”, dodao je Đuričković.

Koliko god da se Crna Gora trenutno nalazi u “civilizacijskom problemu”, on ocjenjuje da “kadrovi poput Slavice Ilinčić i njihove ideje se na ovom tlu ne primaju”.

“Ostaje joj samo da, čitajući sabrana djela Jovana Deretića, dok sa službenom računara trešti Baja Mali Knindža, sanja “srpski svet” i dimom od cigareta rastjeruje viruse. Kao što je nekad činila sa koronom. Jer to je Evropa, nego mi ne znamo”, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve