Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Značajno što Slovenija razumije i podržava zemlje Zapadnog Balkana

Značajno je što Slovenija razumije i podržava zemlje Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u toku susreta sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

Značajno je što Slovenija razumije i podržava zemlje Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u toku susreta sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Uz čestitke za preuzimanje predsjedničke funkcije, kako se navodi u saopštenju,  Đukanović je “visoko” ocijenio odnose dvije zemlje na svim nivoima, frekventnu međudržavnu komunikaciju što je, kako je istakao, “dobra platforma za nastavak saradnje i dalje uzdizanje odnosa”.

“Zahvalio je Sloveniji za kontinuiranu podršku regionu na putu evropske integracije i ocijenio posebno značajnim što Slovenija razumije i podržava Zapadni Balkan, što je dragocjeno”, naveli su iz Kabineta Predsjednika.

Pirc Musar je izrazila saglasnost o uzornim odnosima dvije zemlje. Poručila je da je “budućnost Zapadnog Balkana u EU”.

“Sagovornici su se saglasili da Berlinski proces i inicijativa Brdo Brioni predstavljaju dobru platformu za podršku zemalja članica EU, prije svega Hrvatske i Slovenije, regionu Zapadnog Balkana da se brže uključi u evropsku porodicu”, jedan je od zaključaka sastanka.

Uz zajedničku ocjenu o važnosti daljeg održavanja inicijative Brdo-Brioni, sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima njenog daljeg djelovanja kao i o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori, naročito u kontekstu ukrajinske krize.

“Dogovorena je dalja frekventna dinamika susreta i saradnje u obostranom interesu”, zaključuju iz kabineta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve