Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović u zvaničnoj posjeti Poljskoj

Na poziv predsjednika Andžeja Dude

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u dvodnevnu zvaničnu posjetu Poljskoj, na poziv predsjednika Andžeja Dude.

”Nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti u palati Belveder, predsjednik Đukanović i predsjednik Duda imaće odvojeni sastanak u prisustvu prvih dama, tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Poljske, nakon čega su planirane izjave za javnost”, najavljeno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik Poljske sa suprugom prirediće zvanični ručak u čast Đukanovića i prve dame. U nastavku posjete planirano je i polaganje vijenca na Grob neznanog vojnika.

Tokom prvog dana zvanične posjete, Đukanović će imati susret i sa predsjednicom Sejma Elzbietom Witek i predsjednikom Senata Tomašom Grodskim .

U odvojenom programu, prva dama Crne Gore Lidija Đukanović sa prvom damom Republike Poljske Agatom Kornhauser-Dudom obići će Kraljevski dvorac.

Drugog dana posjete, Đukanović će održati predavanje na Evropskom koledžu u Natolinu koji okuplja stotine postdiplomaca i mladih stručnjaka iz više od 50 zemalja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve