Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović sa ministrom vanjskih poslova Češke: Potvrđena neprikosnovena podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona

Ministar vanjskih poslova je upoznao Đukanovića s prioritetnim potezima češkog predsjedavanja EU do kraja godine, među kojima je u vrhu posvećenost Zapadnom Balkanu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Pragu sa ministrom vanjskih poslova Republike Češke Janom Lipovskim. Lipovski i Đukanović su u odvojenom susretu izrazili zadovoljstvo rezultatima njegove dvodnevne zvanične posjete Pragu.

“U svim razgovorima s najvišim zvaničnicima potvrđena je neprikosnovena podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona. Potvrđen je takođe i zajednički pogled na mogućnosti unapređenja međudržavnih odnosa Crne Gore i Češke i jasno identifikovani pravci njihovog razvoja, sa akcentom na ekonomiju, posebno saobraćaj, energetiku i turizam”, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Ministar vanjskih poslova je upoznao Đukanovića s prioritetnim potezima češkog predsjedavanja EU do kraja godine, među kojima je u vrhu posvećenost Zapadnom Balkanu.

On je ponudio pomoć Crnoj Gori i u otklanjanju posljedica sajber napada koji pogađa našu zemlju.

Đukanović se na kraju posjete Češkoj sastao sa jednim od najuglednijih ljudi u Češkoj, velikim prijateljem Crne Gore, ranijim ministrom vanjskih poslova Karelom Schwarzenbergom koji je predsjedavao Savjetom za opšte poslove EU 2009. kada je procesuirana aplikacija Crne Gore za članstvo u EU.

Predsjednik Đukanović završio je posjetu Pragu, intervjuima Češkoj Tv24 i Slobodnoj Evropi čije je sjedište u Pragu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve