Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović-Popa: Stabilne političke prilike i funkcionalne institucije uslov za dalje reforme

Đukanović je sa Popom razmijenio informacije o međusobnoj saradnji, prilikama u Crnoj Gori i regionu

Neophodno je uspostavljanje stabilnih političkih prilika i funkcionalnih institucija kao nužnog uslova za dalje reforme, iskorake u vladavini prava bez čega neće biti napretka u integracionom procesu i pouzdanog puta Crne Gore ka evropskoj budućnosti, poručeno je na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i šefice u Delagacije EU u Crnoj Gori, ambasadorke Oane Kristine Pope.

Đukanović je sa Popom razmijenio informacije o međusobnoj saradnji, prilikama u Crnoj Gori i regionu.

– Uz zahvalnost ambasadorki na inicijativi za susret, zahvalio je i na izuzetnoj saradnji u prethodnom periodu i velikom doprinosu iznalaženju rješenja za izlazak iz najtežih i najzahtjevnijih problema u zemlji, koji su prijetili institucionalnom paralizom – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Visoko je ocijenio posvećenost ambasadorke Pope rješavanju unutrašnjih izazova kroz podršku dobroj komunikaciji sa Briselom, pravilnoj percepciji, i razgovoru sa svim stranama, što je posebno bilo izazovno u kompleksnom političkom ambijentu i vrijedno je poštovanja.

Đukanović je podsjetio da su u posjeti Crnoj Gori u tom periodu bili najviši zvaničnici EU, Šarl Mišel, Ursula fon der Lajen i Žozep Borelj, čime je Evropa bez obzira na teška iskušenja pokazala spremnost na partnerstvo sa Crnom Gorom i ZB.

Šefica Delegacije EU je uz ličnu, prenijela i poruku zahvalnosti zvaničnika u Briselu za saradnju sa predsjednikom Đukanovićem tokom proteklih godina.

– Uz saglasnost o važnom pokazatelju koje su imale posjete Crnoj Gori na visokom nivou, istakla je jednako znakovitim učešća predsjednika Đukanovića na brojnim sastancima i forumima u formatu lidera Zapadnog Balkana koji su se odvijali u organizaciji EU, što se u Briselu izuzetno cijeni i tokom kojih je zajedno urađen dobar posao – navedeno je u saopštenju.

Đukanović i Popa su u kontekstu integracije Crne Gore u EU i očekivanja ponovo ukazali na neophodnost uspostavljanja stabilnih političkih prilika i funkcionalnih institucija kao nužnog uslova za dalje reforme, iskorake u vladavini prava bez čega neće biti napretka u integracionom procesu i pouzdanog puta Crne Gore ka evropskoj budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve