Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popa: Zahvalni smo Crnoj Gori što je bila uz nas u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine

Prema njenim riječima od početka invazije, EU je pružila Ukrajini 85 milijardi eura u humanitarnoj, finansijskoj, ekonomskoj i vojnoj podršci

Zahvalni smo Crnoj Gori što je bila uz nas u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, kao osnove međunarodnog poretka. Ovaj rat se tiče svih nas, saopštila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa povodom dvije godine rata u Ukrajini.

“Prošlo je dvije godine od ničim izazvanog napada Rusije na Ukrajinu. Ovaj rat agresije donio je tešku patnju ukrajinskom narodu i izvazvao nevjericu širom svijeta, utičući na sve nas. Inspirisani smo izuzetnom otpornošću Ukrajinaca i nepokolebljivom voljom da se bore za svoju slobodu. Evropska unija je bila uz Ukrajinu od prvog dana”, kazala je ona.

Prema njenim riječima od početka invazije, EU je pružila Ukrajini 85 milijardi eura u humanitarnoj, finansijskoj, ekonomskoj i vojnoj podršci.

“Ukrajina je postala kandidat za članstvo u EU i uskoro će započeti pregovore o pristupanju. Nastavićemo da činimo sve što je potrebno, koliko god bude potrebno, da podržimo Ukrajinu. Zahvalni smo Crnoj Gori što je bila uz nas u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, kao osnove međunarodnog poretka. Ovaj rat se tiče svih nas. Ruska invazija, koja je već počela 2014. u Donbasu i Krimu, predstavlja egzistencijalnu prijetnju bezbjednosti Evrope. Ukrajinska bezbjednost je naša bezbjednost”, zaključila je Popa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gospođo
24.02.2024-12:03 12:03

Popa, oglasite se vi za ove nspade Vučica i njegovih četnika u CG, zasto stalo čutite a crna Gora je napadnuta sa svih strana, stam vax i stid bilo..dozvolili sye Crkvi Srbije da radi ovo po Crnoj Gori sa Mandicem i Vranesom a vi nam pričate bajke. Varhelji je jedan izdajnik i Vučićev čovjek…sad se nađoste da sd javite i to u vexi Ukrainr…naravno nama je žao sto se tamo dešava ali vi ne želite da vidite sto se kod nas desava…sram vas bilo

Tara
24.02.2024-15:42 15:42
Reply to  Gospođo

Ja vas podrzavam..Ova gospodja jeod prvih dana pomagala fasiste-cetnike..da upropasti nasu drzavu CG.