Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović i Plenković: Predsjednički i parlamentarni izbori ključnu za Crnu Goru

Sagovornici su se saglasili o odličnim odnosima dvije zemlje

Drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je susret sa premijerom Hrvatske Adrejem Plenkovićem.

Predsjednik je čestitao Hrvatskoj ulazak u euro i Šengen zonu, čemu se iskreno i dobrosusjedski radujemo, pozdravljajući stalni napredak te zemlje na sustizanju evropskog nivoa života.

On je istakao da to predstavlja i veliko ohrabrenje za sve nas uz iskazano poštovanje za sve što Hrvatska radi za Crnu Goru i druge zemlje ZB kao odgovoran susjed koji podržava evropsku integraciju ZB, i čija riječ ima posebnu težinu u evropskom društvu. Đukanović je podijelio sa Plenkovićem informacije o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori uz ocjenu da je povratak stabilnosti preduslov za normalizaciju prilika i nastavak euroatlanskog puta.

Premijer Plenković se saglasio sa ocjenom da je organizovanje predsjedničkih i nakon toga parlamentarnih izbora ključno za našu zemlju. Uz ocjenu da je najava kompletiranja Ustavnog suda dobra vijest, naglasio je da je ambicija Crne Gore ka Evropi sasvim čista, da smo daleko odmakli i da bi se trenutno usporen proces pristupanja nakon uspostavljanja stabilnosti i uz proevropsku vladu mogao ponovo dinamizirati.

Povratak iz trenutnog imidža disfunkcionalnosti u reformski orjentisan imidž je ono što Hrvatska dobrosusjedski poručuje Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili o odličnim odnosima dvije zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve