Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović – Pič: Dogovor o imenovanjima sudija da bude potvrđen u plenumu Skupštine

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio je Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Minhenu sa izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, sa kojim je razgovarao o razvoju dešavanja u Crnoj Gori nakon poslednjeg susreta u Podgorici i stanju u regionu.

“Konstatovani su pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda, uz očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u plenumu Skupštine”, navodi se u saopštenju Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio je Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

“Ohrabruje jasno prepoznavanje opasnosti koje po region predstavlja uplitanje i ostvareni uticaj trećih strana u zemljama Zapadnog Balkana”, kazao je u toku razgovora Đukanović.

Foto: Kabinet Predsjednika CG
Foto: Kabinet Predsjednika CG
Foto: Kabinet Predsjednika CG

Obostrano je, kako se dodaje, potvrđena puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova.

Iz kabineta navode da i nastavku boravka u Minhenu, Đukanović će učestvovati na okruglom stolu “Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana“, koji moderira predsjedavajući Minhenske bezbjednosne Konferencije, ambasador Kristof Hojzgen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve