Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put

Prema njegovim riječima, iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg jevrejskog vjerskog praznika Pesaha, predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

„Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek simbol crnogorskog postojanja. U današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, podstičući nas na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti”, istakao je  Đukanović.

Prema njegovim riječima, iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode.

“Neka nas i ove godine univerzalne civilizacijske poruke drevnog praznika dodatno potaknu nastojanjima na izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva, kvalitetnijeg života i uspješnne evropske perspektive za sve građane naše domovine”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NebojsaB
05.04.2023-13:17 13:17

Dosta nam je podjela vise u drustvu.
Idemo sa novim licima u parlamentu!
Pravo je vrijeme!

Aleksandar
05.04.2023-13:20 13:20

Bez podjela i konflikta između sebe na čelu sa nekim kome su građani na prvom mjestu