Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Odluka predsjednika sastavni dio našeg pravnog poretka, ne možemo je ignorisati

Odluka predsjednika o održavanju izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici je donešena u skladu sa Ustavom i Zakonom i već je sastavni dio pravnog sistema Crne Gore, našeg pravnog poretka i ne možemo je ignorisati, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom današnje posjete Cetinju

Odluka predsjednika o održavanju izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici je donešena u skladu sa Ustavom i Zakonom i već je sastavni dio pravnog sistema Crne Gore, našeg pravnog poretka i ne možemo je ignorisati, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom današnje posjete Cetinju.

Inicijativa o objedinjavanju lokalnih izbora je, kako ističe, dobra ali ona mora biti pokrenuta u skladu sa pravnim poretkom Crne Gore i blagovremeno pokrenuta kako bi imali uslove da taj cilj postignemo a da istovremeno ne ugrožavamo ustavno-pravni sistem Crne Gore i slobodno iskazivanje volje građana na izborima.

Đukanović je istakao da i kada učestvuje u predizbornim kampanjama vodi računa o tome da se ponaša kao predsjednik države.

On je, tokom posjete Prijestonici, razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom i lokalnom upravom. Predsjednik je obišao i gradilište gradskog stadiona i razgovarao sa privrednicima Cetinja.

O učešću u izbornim kampanjama

O posjeti Eskobara

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, govoreći o posjeti specijalnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, kazao da očekuje nastavak dijaloga između SAD i Crne Gore, te dalji razvoj partnerstva.

“Kao što znate tokom prethodnih decenija imali smo izuzetno dobru saradnju između naše dvije države, imali smo vrlo povjerljivo partnerstvo i ja sam ubijeđen da će se to nastaviti i sa novom administracijom u Vašingtonu”, rekao je Đukanović novinarima prilikom posjete Cetinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve