Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: DIK ima nadležnosti u izbornom postupku, šta joj drugo može biti posao

Komentarišući to što se u javnosti govori o tome šta su stvarne nadležnosti Državne izborne komisije, Đukanović kaže da je su nadležnosti DIK-a vezane za izborni postupak.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je crnogorskim novinarima u Minhenu, gdje se održava bezbjednosna konferencija da će brzo donijeti odluku o učešću na izborima.

Komentarišući to što se u javnosti govori o tome šta su stvarne nadležnosti Državne izborne komisije, Đukanović kaže da je su nadležnosti DIK-a vezane za izborni postupak.

”Danas licitati sa tim ima li DIK nadležnost u izbornom postupku…Pa u čemu drugom može imati nadležnost ako ne u izborm postupku? Ona je ta koja sudi da li će kandidature kandidata biti usklađene sa pravim sistemom. Ako nisu, moramo da pogledamo šta smo pogriješili kao potencialni kandidati a ne da se obrušavamo na državu, da zaboravljamo na svoje zalaganje za vladavinu prava i da se priklonimo rezonu vladavina prava “da” ali dok ne dira u moje interese”, stava je Đukanović, dodajući da svojim postupcima svako sebe najbolje legitimiše pred crnogorskom javnošću.

A oduka o tome ko će biti kandidat DPS bila bi, kako kaže Đukanović, već bila donešena da nije na pomenutoj konferenciji.

”Sjutra je moja zvanična posjeta Bugarskoj i nakon što se vtatim nemam prečeg posla nego da obavimo taj dio završniha aktivnosti na određivanju kandidata za predsjednika Demokratske partije socijalista, ali i da obavim razgovore sa našim tradicionalnim partnerima i da pripremimo tu kandidaturu tako da ona sa svih strana bude podržana u cilju postizanja najboljeg mogućeg rezultata”, rekao je predsjednik.

Đukanović kaže da ne oklijevakju sa odlukom, čekajući da vide ko će biti protivkandidat.

”Svako ko danas spočitava DPS kako oklijeva sa određivanjem kandidata, da bi vidio ko će biti protivkandidat, griješi. Nema ništa od toga. Mi smo i na izborima prije pet godina pažljivo sagledavali sve aspekte izborne utakmice trudeći se da damo kandidata koji će imati najviše šansi da pobijedi na izborima”, naveo je Đukanović.

Komentarišući ostale kandidature, Đukanović je rekao da se možemo ljutiti na MUP ili DIK ali da to nema smisla.

”Moramo na svakom konkretnom pitanju pokazivati iskrenu namjeru da uspostavimo pouzdaniju vladavinu prava u našoj zemlji. To znači da bez pogovora poštujemo Ustav i zakone koji su na snazi a ne da ih poštujemo do trenutka dok ne dirnu naše interese. A kad dirnu naše interese, onda se trudimo da pronađemo razloge da opravdamo izbore. To nije dobar prilog unapređenju vladavine prava i razvoju naše zemlje. Što se mene tiče, nikada neće poseći za takvim rezonom”, poručio je Đukanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve