Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoana: U Crnoj Gori postoje strukture koje žele da zaustave njen put ka EU

Đoana je naglasio da je Crnoj Gori potrebno pružiti dodatnu podršku u sajber prostoru i pozdravio je napore NATO saveznika i zemalja EU koje bilateralno pomažu zemlji

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Đoana kazao da je da u Crnoj Gori postoje strukture koje žele da udalje državu sa puta ka EU. Đoana je to poručio u debati sa poslanicima Odbora za odbranu i bezbjednost Evropskog parlamenta.

“Sreo sam se sa novim predsjednikom i premijerom Crne Gore, oni su impresionantni, ali je istina da postoje razlike i to ne samo u javnom mišljenju po pitanju rata u Ukrajini, već postoje etničke, ideološke, vjerske strukture koje su tu, kao i unutrašnje, regionalne i snage sa strane koje imaju ideju da zaustave Crnu Goru na euroatlantskom putu. Kao što je to bio slučaj sa članstvom u NATO-u, sada je plan da je zaustave ili makar obeshrabre na evropskom putu”, istakao je Đoana za TVCG.

On je naglasio da je Crnoj Gori potrebno pružiti dodatnu podršku u sajber prostoru i pozdravio je napore NATO saveznika i zemalja EU koje bilateralno pomažu zemlji.

“Mislim da je Crnoj Gori kao i ostalim zemljama Zapadnog Balkana potrebna nasa pomoć, jer je tamo veoma jaka kampanja da se zaustave na putu ka EU, sa agentima (proksijima) unutar i snagama van zemlje koje to čine na namjeran način”, kazao je.

Đoana je ocijenio i da nivo nestabilnosti na Zapadnom Balkanu nije opasan, ali i upozorio da “nikad se ne zna kako varnica može izazvati požar”.

“Rusija bi mogla biti zainteresovana da nam stvara probleme i u tom dijelu”, istakao je Đoana.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve