Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Poslanici manjina da se okupe, a onda razgovarati o novoj vladi

Na osnovu izvještaja opštinskih izbornih komisija Albanski forum je na parlamentarnim izborima 11. juna osvojio dva mandata, Bošnjačka stranka šest, a Albanska alijansa jedan mandat

Komentarišući formiranje nove vlade, nosilac liste “Albanski forum” Nik Đeljošaj kazao je da je cilj te koalicije da se okupe poslanici albanskih partija i da preispitaju mogućnost zajedničke platforme sa ostalim manjinama, a zatim da odluče o partnerima.

“Mislim da treba sačekati zvanične rezultate, ako gledamo matematički, imamo razne mogućnosti, ko god razmišlja samo da dođe do 41 za većinu, a ne 49 kako bi kompletirali institucije, ima kratkoročan plan”, rekao je Đeljošaj za Portal RTCG.

Na osnovu izvještaja opštinskih izbornih komisija Albanski forum je na parlamentarnim izborima 11. juna osvojio dva mandata, Bošnjačka stranka šest, a Albanska alijansa jedan mandat.

“Prvi korak Albanskog foruma je da se okupe poslanici Albanskih partija i djeluju zajednički, vidjeti mogućnost zajednočike platforme i sa ostalim manjinama, nakon toga da zajednički odlučimo i o partnerima za formiranje Vlade”, kazao je on.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
14.06.2023-15:48 15:48

Po ovom tekstu, hrvatska manjinska partijas HGI nije osvojila jedan poslanički manda na izborima. Pisac ovog teksta pridružuje se SVETOSAVSKOM SRPSKOM OKUPATORU, u čijoj je vladi i dosad NIK-ova prartija nesebično učestvovala protiv Crnogoraca i Crnogorki, da sad zajedno srede Hrvate, brišu ih sa liste manjinskih partija, i da im se oduzme taj jedan fantastičan mandat koji su obezbijedili zasluženo u njihovoj Crnoj Gori!,