Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeka sa ambasadorkom Švedske: Jačanje vladavine prava jedan od osnovnih zadataka Vlade

''Đeka je informisao ambasadorku o nadležnostima i aktuelnim izazovima ministarstva, te dodao da očekuje brzo utvrđivanje bitnih zakona, prije svega krovnog antidiskriminacionog Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije'', saopšteno je iz njegovog resora

Švedska snažno podržava Crnu Goru u njenim zalaganjima da postane sljedeća članica Evropske unije, poručeno je sa sastanka ministara ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke sa ambasadorkom  Švedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Anikom Ben David.

“Đeka je informisao ambasadorku o nadležnostima i aktuelnim izazovima ministarstva, te dodao da očekuje brzo utvrđivanje bitnih zakona, prije svega krovnog antidiskriminacionog Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije”, saopšteno je iz njegovog resora.

U iščekivanju smo pozitivnog mišljenja imajući u vidu da je Radna grupa predano radila na usaglašavanju teksta kao i njegovom usklađivanju sa pravnom tekovinom EU.

“Jačanje vladavine prava jedan je od osnovnih zadataka u agendi evropske integracije, ali i jedan od osnovnih zadataka ovog saziva Vlade”, rekao je ministar.

On je iskoristio priliku da čestita Ben David ulazak Švedske u NATO i istakao važnost očuvanja mira i bezbjednosti.

“Ben David se zahvalila ministru na prijemu i ponovila snažnu podršku Kraljevine Švedske evropskom putu Crne Gore. Ambasadorka je izjavila da Kraljevina Švedska sa velikim interesovanjem prati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i podravlja spremnost i odlučnost 44. saziva Vlade”, navod se u saopštenju.

Ona je rekla da je politička volja aktuelnog saziva Vlade snažna te da svojim djelovanjem daje najbolji primjer šta se sve može kada postoji čvrsta odlučnost.

“Ambasadorka je iskoristila priliku da pohvali Crnu Goru kao primjer zemlje koja poštuje i uvažava različitosti, što je čini dodatno bogatijom i jačom.”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve