Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

DF-u smeta susret Joanikija i Bečića: Možete misliti koliko vladika poštuje našu borbu kada je to prećutao

U DF-u kažu da raduju tome, baš kao što su, kako navode, ponosni što uvaženi vladika nije njih isticao ni izdvajao da bi ih sačuvao od opasnosti sujetnih osjećanja ili, ne daj Bože, od neke nezaslužene političke koristi koje bi takve riječi nehotično mogle proizvesti.

Nakon što se administrator Mitropolije crnogorsko primorske i episkop budimljansko nikšićki Joanikije juče sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i Demokrata Aleksom Bečićem, kome je odao posebno priznanje za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, reagovali su iz Demokratskog fronta i saopštili da je njihov doprinos u tome mnogo veći jer su brojniji od Demokrata.

“Naš vladika je juče na najradosniji praznik za sve pravoslavne vjernike, u hramu naše Srpske pravoslavne crkve, izrazio poštovanje i zahvalnost predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću što je njegovih deset poslanika podržalo izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Pohvalio je njega lično u tom odvažnom činu uvažavanja većinske pravoslavne Crne Gore”, navode iz DF-a.

U DF-u kažu da raduju tome, baš kao što su, kako navode, ponosni što uvaženi vladika nije njih isticao ni izdvajao da bi ih sačuvao od opasnosti sujetnih osjećanja ili, ne daj Bože, od neke nezaslužene političke koristi koje bi takve riječi nehotično mogle proizvesti.

“Možete misliti koliko sveti vladika poštuje našu zajedničku borbu protiv bezbožničkog zakona kada je sve to morao da prećuti i istakne doprinose samo onih koji te večeri kada je sve počelo nisu bili zajedno sa njim i nama”“, ističu u DF-u.

Sigurni su da im se, zapravo, u sebi iskreno divi zbog iskazane hrabrosti i dobijenog blagoslova od “blaženopočivšeg patrijarha Irineja za početak mirnih i Bogu prijatnih litijskih okupljanja.”

“Zamislite koliko on vrednuje naš doprinos u izglasavanju novog zakona gdje smo činili skoro dvije trećine onih koji su ga podržali i usvojili. Skoro dva puta više od juče pohvaljenih kojima se sa uvažavanjem i mi zahvaljujemo što su nam pomogli u toj časnoj i demokratskoj odluci. Ne želimo ni da pomislimo koliko naš vladika voli što se, baš kao i on, borimo da se ne priznaje lažna država Kosovo, što smo protiv sankcija Rusiji, što ne želimo da glasamo za smjenu Leposavića jer srpski narod nije genocidan i koliko je vladici teško da o tome ne govori. To čini da ne bi nekog povrijedio ko možda ne misli i ne osjeća kao on”, kažu u DF-u.

Teško je, dodaju u DF-u, našem vladici u ovoj zemlji svakakvih podjela, dioba i “zato ga molimo i iskreno hrabrimo da nas svojom trpeljivošću okuplja kao što je to učinio danas u stradalnoj Murini.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
03.05.2021-16:11 16:11

Ma je li ovo neki Vic ili zbilja kukaju sto nisu pomenuti od strane popa kome je ipak važnije društvo Becica?
NStavljaju se onda već početi Samari Za DF!