Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Sumnjamo da iza saopštenja CIVIS-a stoji bivši trgovac ajvarom sada vodeći ekspert za bezbjednost u Vladi

Prema njihovim riječima, više puta je i “dr Pavićević isticao činjenicu da ovi „eksperti” nisu oni eksperti koji bi odgovarali standardima koje treba zadovoljiti”.

Nije nam jasno zašto se udruženje građana CIVIS ljuti na Demokratski front i vrijeđa lidere našeg političkog saveza, pitaju se iz te partije reagujući na saopštenje CIVIS-a koji su poručili da “DF ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti”. Iz DF-a poručuju da sumnjaju da iza saopštenja CIVIS-a stoji “nekadašnji trgovac ajvarom koji se danas u ime CIVIS-a predstavlja kao vodeći „ekspert” za bezbjednost u vladi Zdravka Krivokapića”.

“Da li je po srijedi činjenica da je ideja ekspertske vlade u izvođenju Zdravka Krivokapića iskompromitovana ili je nešto drugo u pitanju? Svi smo objektivno sagledali bilanse “eksperata” i zaključili da je postojeće stanje neodrživo, a da su rezultati Vlade poražavajući. Vlada je iznevjerila pobjedu od 30. avgusta jer narod nije dobio ono za šta je glasao na talasu borbe protiv DPS diktature i odbrane svetinja”, ističu iz DF-a.

Prema njihovim riječima, više puta je i “dr Pavićević isticao činjenicu da ovi „eksperti” nisu oni eksperti koji bi odgovarali standardima koje treba zadovoljiti”.

“Pa u čemu je onda problem? Nesumnjivo da je dr Pavićević jedan od istaknutih ljekara u Crnoj Gori, ali za ostale oblasti, a naročito za pitanja politike i tranzicije autokratskih režima u demokratsko društvo, nema neka posebna znanja, ni iskustvo. Medicinska nauka je jedno, a politika drugo”, dodaju oni.

Što se tiče profesionalnog opredjeljenja, navode iz DF-a, odgovore zašto istaknuti ljekar nije, kako kažu, posebno uvažen u toj oblasti, treba da daju Crnogorska akademija nauka i Medicinski fakultet.

“U politici, za razliku od akademije i univerziteta, svaki punoljetni građanin se izjašnjava o onima koji se vlastitom voljom kandiduju i iskažu spremnost da prihvate stepen uticaja koji im taj narod odredi. Neko dobije više, a neko manje, ali ih niko nije prisiljavao da idu na izbore i da se nakon toga pozivaju na argumente koji su bili narodu poznati i prije glasanja. To je jedina mjera koja postoji. I ona se u demokratskim društvima ne daje za stalno, već provjerava periodično”, ističu iz DF-a.

Iz te partije podsjećaju da je narod na prošlim izborima Demokratskom frontu dao, kako kažu, mnogostruko veće povjerenje u odnosu na nekoga ko je dobio svega jedan mandat.

“Sigurni smo da autor saopštenja CIVIS-a nije dr Pavićević, jer očekujemo da on sve ovo dobro razumije, već neko drugi ko je želio da Pavićevićeve profesionalne reference i njegovo ime koristi za sopstveno skrivanje. Sumnjamo da se ovim ružnim tekstom nama obratio nekadašnji trgovac ajvarom koji se danas u ime CIVIS-a predstavlja kao vodeći „ekspert” za bezbjednost u vladi Zdravka Krivokapića.

Samo bi se neki tako dokazani „ekspert” sa pozicije člana Vlade i sa takve „visine”, u ime jednog političkog predstavnika naroda u Skupštini Crne Gore, obraćao liderima Demokratskog fronta da oni, eto, žele da i njihove stranke dobiju ono što je on već prigrabio za sebe”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve