Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DF poručuje nadležnim organima: Nećemo prijaviti okupljanja za 9. maj

U DF tvrde da su sa njima njihovi najodaniji i provjereni saborci, a raduje činjenica da se stalno povećava broj dobrovoljaca koji se javljaju da učestvuju u svakoj akciji na koju budu pozvani

Iz političkog saveza Demokratski front saopštili su danas da nadležnim organima neće prijavljivati nikakva javna okupljanja za 9. maj, kada će biti izrečena presuda za pokušaj terorističkog napada, na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine. Među optuženima za ovo krivično djelo su i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

“Imajući u vidu da se protiv DF, od 16.10.2016. godine, vodi sistematski i organizovani državni, policijski, tužilački i sudski progon i udružena satanizacija od strane medija pod kontrolom mafije i onih pod kontrolom Soroša, mi smo svjesni da bi bilo naivno oslanjati se na “poštenje”, “profesionalnost” i “nezavisnost” partijskih sudova DPS-a. U zavisnosti od mogućih scenarija, koje ovih dana razmatraju isključivo braća Đukanović, mi ćemo pripremiti adekvatan odgovor”, navodi se u saopštenju DF-a dostavljenog medijima.

Prema njuhovim riječima znaju da žive u privatnoj državi i da će presuda biti donijeta privatnom odlukom braće Đukanović.

“Istorija Crne Gore je puna primjera gdje se neki vlastodržac odlučio da zloupotrijebi vlast i moć i nasrne na nevine i poštene ljude. Ali je ta istorija, takođe, puna i primjera kada se vlastodršcima takvo ponašanje direktno obilo o glavu, a to bi trebalo da znaju i oni koji danas donose ovu odluku. Zato se ovog puta pripremaju vrlo specifične i ciljane mjere i aktivnosti u cilju zaštite dostojanstva i slobode lidera i funkcionera DF.  Poruka Đukanoviću i njegovoj ekipi je jasna- nevine nas nećete voditi u vaše privatne kazamate. U zatvor treba da završe lopovi i ubice koji mirno šetaju po Crnoj Gori, a nije ih mali broj u Vladi, policiji, tužilaštvu i sudovima”, poručuju u DF-u.

Oni tvrde da su sa njima njihovi najodaniji i provjereni saborci, a raduje činjenica da se stalno povećava broj dobrovoljaca koji se javljaju da učestvuju u svakoj akciji na koju budu pozvani.

“I narednih dana, ljudi odani našoj tradiciji, istoriji, hrišćanstvu i pravoslavlju će se organizovati i postati dio Fronta koji nikad ne moze biti ponižen i poražen.  DF jos jednom poziva sve odgovorne donosioce odluka, da se ne igraju silom i moći kojom raspolažu, jer će svaka sila biti zustavljena otporom našeg naroda koji ne ljubi lance i nepravdu”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević juče je na konferenciji za novinare saopštio da osuđujuća presuda Mandiću i Kneževiću, može nepovratno destabilizovati Crnu Goru i izazvati etničke konflikte.

S druge strane predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu i poslanik Demokratske partije socijalista Obrad Mišo Stanišić, tvrdi da Crna Gora nikada nije bila spremnija i odlučnija da odgovori na sve bezbjednosne izazove.

“Medojevićeva izjava je samo slijed prijetećih izjava posljednjih nekoliko dana čelnika Demokratskog fronta u susret 9. maju danu kada treba da bude donesena presuda za slučaj okarakterisan od strane Tužilaštva kao pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine. Ono što je izjavio kolega Medojević je neprimjereno za jednog poslanika i člana Odbora za bezbjednost i odbranu. To je neodgovorno i neozbiljno”, ocijenio je Stanišić.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve