Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Đilasova i Šolakova TV prizemnim odnosom prema Kneževiću pokazala nepoštovanje prema Srbiji, njenim državnim priznanjima i SPC-u!

Medijski centar DF-a na kraju ističe da će Demokratski front najvjerovatnije podnijeti tužbu protiv Nove M, njenog nevaspitanog i providnog pokušaja nanošenja uvreda afirmisanim ličnostima iz crnogorske politike u korist vlasnika Nove M iz Srbije, koji su se istovremeno pokušali narugati i svojoj matičnoj državi

Medijski centar Demokratskog fronta najoštrije osuđuje jeftino i prizemno politikantsko djelovanje Đilasove i Šolakove televizije sa signalom u Crnoj Gori, Nove M, u vezi s prenošenjem informacije o dodjeli uglednog priznanja, Orden srpske zastave prvog stepena za doprinos boljim odnosima Crne Gore i Srbije, predsjedniku DNP CG, Milanu Kneževiću.
Nova M sinoć je nevaspitano i politički tendenciozno, s pokušajem jeftine diskreditacije, prekršila etički kodeks i postojeća pravila medijskog ponašanja etiketirajući Kneževića neprimjerenim i nekulturnim potpisom. Time se Nova M spustila tamo gdje joj je i mjesto, na nivo kolokvijalnog i sračunatog etiketiranja u cilju diskreditovanja javnih ličnosti, što ne dolikuje ozbiljnoj medijskoj kući, među koje se Nova M svakako ni po kom osnovu i ne može svrstati.
Naravno, nadležne institucije i pojedinci iz Crne Gore nijesu promptno, a ni uopšte reagovali makar po reciprocitetu. Ovdje posebno imamo u vidu resornu Agenciju za elektronske medije, koja se ponaša po narudžbi, i svom “kreativnom tumačenju” pravila medijske kulture. Sve ovo dovoljno govori o dvostrukim aršinima, navijačkoj medijskoj politici i selektivnom odlučivanju Agencije za elektronske medije u sličnim slučajevima, uz naklonost prema jednima, ili prećutkivanja kad su drugi u pitanju, što je za svaku osudu i indignaciju.
Stoga otvorenim ostaje krucijalno pitanje: da li će dotična Agencija, makar sa velikim zakašnjenjem, postupiti u skladu sa zakonskim odredbama tako što će ugasiti emisije Nove M, isto kao što je trkački učinila kad je, na primjer, riječ o Happy TV.
Svakako, Đilasova i Šolakova Nova M je ovim prizemnim odnosom prema jednom od lidera Demokratskog fronta pokazala istovremeno i nepoštovanje prema Republici Srbiji i njenim najvišim državnim priznanjima, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što i priliči ličnosti Đilasa, i njemu sličnima u zajedničkoj politici vrijeđanja temeljnih vrijednosti države u kojoj žive.
Medijski centar DF-a na kraju ističe da će Demokratski front najvjerovatnije podnijeti tužbu protiv Nove M, njenog nevaspitanog i providnog pokušaja nanošenja uvreda afirmisanim ličnostima iz crnogorske politike u korist vlasnika Nove M iz Srbije, koji su se istovremeno pokušali narugati i svojoj matičnoj državi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve