Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Destrukcija kao način političkog života plaćenika Beograda i Moskve

Za veleizdajnike i ekstremiste iz DF-a i njihove saveznike zakoni i Ustav su samo sredstva subverzije koja interpretiraju u skladu sa svojim dnevnopolitičkim potrebama. Stoga je jasno da je inicijativa za smjenu predsjednika Crne Gore, osim što je neustavna, samo nastavak politike destrukcije koju DF već godinama sprovodi preko ulice ili preko institucija sistema koje nastoji da obesmisli.

Stara parlamentarna većina potpisala je u četvrtak i proslijedila predsjednici Skupštine Danijeli Đurović inicijativu o pokretanju postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Ustav kada je uputio predlog za skraćenje mandata parlamentu.

U inicijativi iza koje očekivano stoje najveći politički destruktivci u Crnoj Gori, nosioci velikosrpskog i ruskog malignog uticaja – Demokratski front, traži se da Skupština pokrene postupak za razrješenje predsjednika države.

U prijedlogu se ističe da je ,,Đukanović povrijedio član 95 stav pet Ustava Crne Gore, jer na razgovore o mandataru za sastav vlade nije pozvao sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini“.

O ovoj inicijativi sa aspekta utemeljnosti u Ustavu i zakonima ne treba trošiti riječi, jer je jasno da ona nema ”veze s mozgom”, a kamo li sa najvišim pravnim aktom Crne Gore. Očigledno je da se radi o osveti plaćenika zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, nakon što je predsjednik Đukanović parlamentu uputio zahtjev za skraćenje mandata Skupštini, jer nesposobnim ”oslobodiocima” nije pošlo za rukom da u skladu sa Ustavom predlože mandatara nove vlade.

Milo Đukanović: Višedecenijska fiksacija hegemonističkih krugova iz Beograda i Moskve čiji su operativci dominantno skoncentrisani u političko-ekstremistički savez DF

Na osnovu onoga što je navedeno u Ustavu, kako smo pisali, potpuno je jasno da najave lidera DF-a o razrješenju predsjednika države u parlamentu ”u narednih 15 dana” nijesu u saglasnosti sa, ne samo sa Ustavom, već čini se i sa zdravim razumom.

Ukoliko se ipak desi takav postupak u parlamentu, u pitanju bi bio klasičan pokušaj državnog udara, jer je Ustavni sud, koji jedini ima ingerencije u ovom slučaju, trenutno nefunkcionalan i ne može se izjasniti o toj inicijativi dok se ne popuni njegov sastav.

Osim što se u ovoj akciji krije neka vrsta političkog marketinga pred predstojeće lokalne, ali i sve izvjesnije vanredne parlamentarne izbore, takođe je jasno da se radi o ustaljenoj praksi političkih destruktivaca iz DF-a koji samo nastavljaju da rade po svom ustaljenom šablonu.

Kada su ”oslobodioci” dobili vlast nakon izbora u avgustu 2020. dokazali su da su nesposobni da vladaju, doveli su Crnu Goru do kolapsa, urušili same temelje države. Nakon svega toga, DF i njihovi partneri ”pobjednici izbora 2020.” bi na silu da zadrže vlast, da bi po nalogu Beograda i Moskve, dovršili proces uništavanja i obesmišljavanja Crne Gore.

Krajnji cilj je da se tako obesmišljena i nefunkcionalna Crna Gora lako integriše u okvire ”srpskog sveta”.

Za veleizdajnike i ekstremiste iz DF-a i njihove saveznike zakoni i Ustav su samo sredstva subverzije koja interpretiraju u skladu sa svojim dnevnopolitičkim potrebama. Stoga je jasno da je inicijativa za smjenu predsjednika Crne Gore, osim što je neustavna, samo nastavak politike destrukcije koju DF već godinama sprovodi preko ulice ili preko institucija sistema koje nastoji da obesmisli.

Nije isključeno da je ovo samo još jedna akcija po nalogu dobro poznatih hegemonističkih centara iz zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, kojim se želi dovršiti posao uništenja Crne Gore i obesmišljavanja njene nezavisnosti koji je započet nakon 30. avgusta 2020. godine.

Za kraj treba postaviti pitanje kada će početi ozbiljno da se razmatra zabrana rada DF-a, takozvane SPC i ostalih ekstremističkih organizacija na teritoriji Crne Gore. Jer odavno je jasno da i DF i takozvana SPC krše član 55. Ustava Crne Gore po kome je ”zabranjeno djelovanje svih organizacija koje je usmjereno na nasilno rušenje ustavnog poretka”, o čemu ćemo mnogo opširnije pisati u narednim tekstovima.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stipe
24.09.2022-08:07 08:07

Sasvim logično. Veleizdajnici vas grđanera sviju vera i nacija koji veze nemate sa Njegoševom Crnom Gorom ? Hoće li neko zabraniti vas nesrećnike koji širite mržnju, srbofobiju i rusofobiju ?

Ha20
24.09.2022-15:35 15:35
Reply to  Stipe

Haha !! Kaze presrecni Kacevandin Prdoguz i graDZanerka iz leskovacku okolinu. Borba za ubudjali sendvic se uporno nastavlja jer od leskovacki ajvar se samo dobija proliv…………………..

Jure
24.09.2022-18:24 18:24
Reply to  Ha20

Ha20, neprečišćena zagađeny voda. 3,14

RIR
24.09.2022-09:26 09:26

…e pope Stipe —vi srbijanci nemate ama baš veze sa Njegosem to ste “utuvili “da je ON kao vaš – to sto je pisao posvjetu u Gorskom vijencu TO nije odrednica da je srbin…Puskin je pisao o CG ,pisao je i Rovinski ,Mažuranic ,Visocki i mnogi drugi pa nijesu Crnogorci — za njega ste bili vesela srbadija ,koja je bila u ropstvo i koja je poslije Karađorđa opet pala u tursko ropstvo ,Njegoš nikad nije posjetio Srbiju a nikad nije htio da pomogne u ratove Srbiju ,kako ON tako i SV.Petar… To što bi OLOS htjela rado skinuti MILAsa Predsjedničkog… Pročitaj više »

BobZekovic
24.09.2022-10:46 10:46

Zločinačka Srpska okupatorska crkvi, odnosno zločinačka, okupatorska Srbija, DF i njegova TROJKA OZLOGLAŠENIH, ZAKLETIH KRVNIKA su nepomirljivi, otvoreni i svirepi neprijatelji Crne Gore, Crnogoraca i Crnogorki, Njihova je mržnja prema PREDSJEDNIKU CRNE GORE MILU ĐUKANOVIĆU, samo paravan za mržnju prema CRNOGORKAMA I CRNOGORCIMA,MRŽNJU PREMA CRNOJ GORI, a nemaju petlju da to direktno objelodane. Za sada samo pripremaju, ideološki i logistički zvjerske srpske bande kriminalaca i zločinaca, koje će odavno smišljenim planovima zapaliti Crnu Goru i sve Crnogorsko. UJSTU MALO BAGRO SRPSKA , VJERSKO-KRIMINIALNO-POLIITČKA, ŠTO ŽIVOT CRNOGORSKIM GRAĐANIMA UPROPAŠČAVATE EVO 40 GODINA. ODGOVARAĆETE USKORO ZA SVE NESREĆE KOJE STE DONIJELI CRNOGORSKIM… Pročitaj više »

Walter
24.09.2022-11:50 11:50

Najbolje je da nam neko objasni zašto zaboga ovi na krovu Željezare i pred Metalcem skandiraju :DAKA PREVARA,DRITANE LOPOVE i VIJESTI-ŠKALJARI

COL
24.09.2022-12:20 12:20

Davno izmjereni nedostatak glasova prosrpske orijentacije su projektanti naših života nadomjestili razočaranim suverenistima preko mamca gpURA. Kako je URA propala projektanti nijesu mirovali već su odma uključili drugi politički subjekt. Ponudili su osiromašenim građanima novi mamac-lizalicu u vidu reinkarnacije mame Dafine i tate gazda Jezde. Osiromašeni građani su se odma upecali na slatkorječive priče i bajke oživjelih mame i tate. Žele projektanti ubiti dvije tri muve jednim udarcem. Uništiti DF, SNP, a istovremeno ne izgubiti preko URAe zarobljene suvereniste. Teško je običnom građaninu, koji živi i razmišlja od danas do śutra, prepoznati slatkorječive bajke o velikim platama, penzijama i svemu… Pročitaj više »

TV_EU
24.09.2022-18:04 18:04

Blago zemlji koja Srbe nema

Rovca za TV_Eu
24.09.2022-18:34 18:34

Nema zemlje đe nema srba I rovčana!