Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demos: Vlada nije u stanju da se suoči sa problemima zemlje, parlamentarna većina hitno da se sastane

Umjesto inflacije izjava predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, pokušajmo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život, poručuju iz Demosa

Oni koji su dobili mandate 30. avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu, saopšteno je danas iz Predsjedništva DEMOS-a. Oni poručuju da treba zaustaviti i preokrenuti negativan, sve riskantniji tok procesa u crnogorskom društvu.

“Umjesto inflacije izjava predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, pokušajmo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život”, zaključak je usvojen na sjednici Predsjedništva DEMOS-a.

Poručuju da ne samo da nije uspostavljen vrijednosno funkcionalan sistem, već nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je zato neophodno da predstavnici parlamentarne većine, koji izvorno i institucionalno izražavaju većinsku volju građana na izborima 30. avgusta 2020. pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva.

“Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama. Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da Vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer, izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama”, navodi se u zakljčcima Predsjedništva te partije.

Kako se dodaje u saopštenju, zato oni koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smjer društvenih procesa u crnogorskom društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve