Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate Zeta bivšem DF-u: Nedopustivo zatražiti sjednicu i razrješenje Krstovića, a onda putem medija obavijestiti da nećete doći

Smatraju da je nedopustivo, prema građanima Zete, podnijeti zahtjev za razrješenje, zatražiti sjednicu Skupštine, a onda putem medija obavijestiti predsjednika Skupštine da sjednici ipak nećete prisustvovati i to u trenutku kada naša opština prolazi kroz institucionalne i političke izazove koji su vama dobro poznati

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na saopštenje koalicije Za budućnost Zete u kojem navode da neće prisustvovati sjednici za razrješenje Luke Krstovića. 

“Reagujemo na vaše saopštenje isključivo kako bi naglasili važnost zajedničkog interesa novoformirane opštine i građana Zete. Ističemo da su Demokrate s ponosom predložile gospodina Luku Krstovića za predsjednika Skupštine opštine Zeta i s ponosom do kraja ostajemo pri tom predlogu”, navodi se u reagovanju te partije.

Demokrate će, poručuju, sa svojim kadrovima i političkim integritetom biti dio vlasti u Opštini Zeta ili neće biti, jer naše kadrove bez obzira na većine ili manjine neće birati bilo ko osim Opštinski odbor Demokrata Zeta, a ovaj Opštinki odbor je već izabrao, vama ostavljamo da zajedno sa DPS-om odlučite da li će Luka Krstović voditi najviše zakonodavno tijelo opštine Zeta u narednom periodu ili će Demokrate biti opozicija u lokalnom parlamentu.

“Njegov neupitni insitucionalni profesionalizam, poznavanje propisa, ugled i znanje nedvosmisleno ga kvalifikuju za tu funkciju. Svi pokušaji diskreditacije koji dolaze od strane pojedinaca su beznačajni, jer su naši odbornici, zajedno s vašim, snažno podržali njegovu stručnost i odbacili svaku tvrdnju o kršenju zakona i lokalnih propisa tokom njegovog mandata, što ćemo i dokazati za slučaj eventualnog razrješenja pred nadležnim državnim organima”, ističu u reagovanju.

Demokrate poozivaju koalciju Za budućnost Zete da zajedno prisustvuju sjednici Skupštine Opštine Zeta, sazvanoj na njihov zahtjev kako bi argumentovano razmijenili stavove o svim navodima i razlozima za razrješenje i ako unaprijed znate da ste razloge za razrješenje apsolutno izmislili.

Smatraju da je nedopustivo, prema građanima Zete, podnijeti zahtjev za razrješenje, zatražiti sjednicu Skupštine, a onda putem medija obavijestiti predsjednika Skupštine da sjednici ipak nećete prisustvovati i to u trenutku kada naša opština prolazi kroz institucionalne i političke izazove koji su vama dobro poznati.

“Ako tvrdite da imate apsolutnu parlamentarnu većinu i da vam Demokrate nijesu potrebne, postavlja se pitanje opravdanosti i funkcionalnosti koalicione vlasti u Zeti, te vam je to razlog više da dođete na sjednicu i glasate za razrješenje predsjednika SO Zeta, jer na politiku ucjena i omalovažavanja nikada pristati nećemo kakva god cijena trebala biti. To smo jasni dokazali za sve ove godine i decenije časne, dostojanstvene i beskompromisne političke borbe”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve